What If (2013)

Good friends... Bad idea?

Romantische komedie die graag indie wil zijn, maar iets te scheutig is geweest met het semi-intellectuele gebrabbel van zelfbewuste twintigers.
play

6,4 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Ierland
  • Canada
98 Min Ierland

Wallace en Chantry ontmoeten elkaar op een feest waar kleine stukken poëzie worden voorgelezen. Er heerst meteen een goede chemie tussen beiden. Tenminste als vrienden. Naarmate de tijd vordert trekken de twee steeds meer naar elkaar toe, en alles word besproken. Maar er is een probleem ... Chantry heeft verkering. Wallace lijkt steeds meer te vallen voor de mooie Chantry, en ook zij kan haar gevoelens voor hem maar moeilijk onderdrukken. Zal hun liefde voor elkaar vernietigd worden door de romantische invloeden van buitenaf, of kunnen ze misschien gewoon genieten van de voordelen die een simpele platonische relatie met zich mee brengt?

Alt titel
The F Word
Regie
Michael Dowse
Cast
Daniel Radcliffe, Adam Driver, Mackenzie Davis, Rafe Spall, Jonathan Cherry, Zoe Kazan, Jemima Rooper, Oona Chaplin, Megan Park, Meghan Heffern, Adam Fergus, Jordan Hayes, Tommie-Amber Pirie, Rebecca Northan, Lucius Hoyos.
Release
07.09.2013
Release NL
18.09.2014
Release DVD
30.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Dowse | Cast: Daniel Radcliffe (Wallace), Zoe Kazan (Chantry), Adam Driver (Allan), Megan Park (Dalia), Mackenzie Davis (Nicole), Rafe Spall (Ben), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

Wallace woont op zolder bij zijn zus. Zijn relatie is voor de zoveelste keer stukgelopen en met zijn geneeskundestudie is hij gestopt. Op een feestje van zijn oude huisgenoot Allan ontmoet hij Chantry. Waar Wallace maar wat aanmoddert, heeft Chantry alles voor elkaar: ze heeft een leuke baan als animator en woont al vijf jaar samen met haar vaste verkering. Vanaf het eerste moment is er een klik. De twintigers lijken voor elkaar gemaakt en worden dan ook onafscheidelijk. Chantry heeft er vanaf nu een soulmate bij, maar Wallace heeft in Chantry zijn droomvrouw gevonden. Hoe gaan de twee de balans vinden tussen vriendschap en liefde?

What If is een romantische komedie van Michael Dowse (It's All Gone Pete Tong, Goon) met in de hoofdrollen Daniel Radcliffe en Zoe Kazan. Kazan heeft zich bewezen als comédienne (in onder meer Happythankyoumoreplease en het door haar zelfgeschreven Ruby Sparks), voor Radcliffe is de rol van Wallace zijn eerste uitstapje naar het komediegenre. Het gaat hem goed af en de chemie tussen de twee acteurs valt niet te ontkennen, maar hun Wallace en Chantry vormen toch een raar stel. Net als de vriendschap tussen Wallace en zijn oude huisgenoot Allan (gespeeld door Adam Driver, die elke scène steelt) ook moeilijk voor te stellen is. Maar er is wel meer moeilijk voor te stellen in deze romkom.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

What If Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mathilde

"...Er zit veel subtiele humor in, en met geloofwaardige acteurs is het een leuke aardige film...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

What If

acties