Featured

Alles over 'What If'

Romkom met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

door Jim Pedd op 15.09.2014 om 19:59 in Featured
Komende donderdag komt de film What If uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 18 september in première.

What If


Duur: 98 minutenGenres Drama, Komedie, RomantiekBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieMichael DowseScenario Elan MastaiDaniel Radcliffe WallaceZoe Kazan ChantryMegan Park DaliaAdam Driver AllanMackenzie Davis Nicole
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Wallace (Radcliffe) is gestopt met zijn studie en komt net uit een relatie als hij de knappe blondine Chantry (Kazan) ontmoet met wie hij gelijk een klik heeft. Chantry woont samen en Wallace heeft een nare breakup achter de rug, beiden hebben geen behoefte aan een relatie. De vriendschap bloeit snel op en er lijkt meer te ontstaan, maar hoe ga je om met je gevoelens in de 'friend zone'? What If is een romantische komedie over twee vrienden die worstelen met de balans tussen vriendschap en liefde.

Daniel Radcliffe post-Harry Potter

Sinds hij klaar is met de Harry Potter-franchise, maakt Daniel Radcliffe in zeer uiteenlopende genres films, we sommen ze hier even op. In 2011 kwam Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 uit en een jaar later was het de beurt aan een horrorfilm: The Woman in Black. Vervolgens was er in 2013 nog de biografische romantische dramafilm Kill Your Darlings en krijgen we later dit jaar nog horrorfilm Horns. Het lijkt er dus op dat Radcliffe nog twee nieuwe genres ontdekt heeft sinds hij klaar is met de achtdelige fantasyreeks van de Potter-films: horror en romantiek.

In de toekomst heeft Radcliffe nog een aantal andere films gepland staan: Brooklyn Bridge (een dramafilm), de komedie Trainwreck (27 augustus 2015) en horrorfilm Frankenstein (1 oktober 2015).

Box office prestaties

What If beleefde in de Verenigde Staten zijn release op 15 augustus. Tijdens het openingsweekend werd in totaal 854.364 dollar verdiend. De film ging toen in première op 787 schermen en verdiende gemiddeld 1.086 dollar per scherm. Sindsdien heeft de film nog maar een paar miljoen extra binnengehaald in de Verenigde Staten. De totale opbrengst staat daar nu op 3,3 miljoen dollar. In de rest van de wereld werd tot nu toe iets minder verdiend: 3,1 miljoen dollar. De Nederlandse opbrengsten zullen hoogstwaarschijnlijk niet veel beter worden, gezien het feit dat de film een beperkte release krijgt.

Eerste reacties

What If is redelijk ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes heeft de film een percentage van 69 procent op basis van 110 recensies. "Het narratieve framework is misschien wel bekend, maar 'What If' transcendeert zijn derivatieve elementen met scherp dialoog en de prachtige chemie tussen sterren Daniel Radcliffe en Zoe Kazan."

Trivia

De oorspronkelijke titel van What If is The F Word. Oorspronkelijk zou de hoofdrol gespeeld worden door Casey Affleck, maar hij moest verstek laten gaan. Ook Mary Elizabeth Winstead was gecast, maar werd vervangen door Zoe Kazan. Opmerkelijk is dat Affleck en Winstead niet in de film speelden, omdat de filmmakers jongere acteurs wilden. Dat is ironisch, want Zoe Kazan is ouder dan Winstead.

•

•


•


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Radcliffe in een romkom,ik krijg spontaan kippenvel.

lordmistery

Avatar

Ik denk dat deze film beat interessant kan gaan worden omdat er best interessante thema's in voorkomen. Waar je in de realiteit ook tegen loopt.

Frietgezicht

Avatar

lordmistery "Ik denk dat deze film beat interessant kan gaan worden omdat er best interessante thema's in voorkomen. Waar je in de realiteit ook tegen loopt."


Loop er liever in de realiteit tegenaan.

nieuwslaatste nieuws