Horns (2013)

Love hurts like hell

Zelfs een duivelse Daniel Radcliffe weet dit rommelige moderne sprookje niet te redden.
play

6,0 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
120 Min Verenigde Staten

Ig Perrish rouwt om zijn vermoorde vriendin. Op een dag wordt hij wakker met uit zijn hoofd groeiende hoorns die hem de kracht geven mensen hun zonden op te laten biechten en toe te laten geven aan zelfzuchtige daden. Dat komt hem goed uit in zijn zoektocht naar wat er precies is gebeurd met zijn vriendin.

Regie
Alexandre Aja
Cast
Daniel Radcliffe, Juno Temple, Heather Graham, David Morse, James Remar, Max Minghella, Joe Anderson, Kathleen Quinlan, Jay Brazeau, Michael Adamthwaite, Kelli Garner, Nels Lennarson, Don Thompson, Alex Zahara, Kendra Anderson.
Release
06.09.2013
Release NL
13.11.2014
Release DVD
10.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandre Aja | Cast: Daniel Radcliffe (Ig Perrish), Juno Temple (Merrin Williams), Max Minghella (Lee Tourneau), Joe Anderson (Terry Perrish), Kelli Garner (Glenna), James Remar (Derrick Parrish), Heather Graham (Veronica), David Morse (Dale Williams), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2014

Hij verscheen naakt op het podium in West End, portretteerde de homoseksuele dichter Allen Ginsberg op het witte doek en gaf enkele weken geleden nog een wervelende rapvoorstelling weg in The Tonight Show. Het moge duidelijk zijn: Daniel Radcliffe is hard op weg om ons te overtuigen dat hij meer is dan ‘de jongen die bleef leven’. Uit zijn optreden als de gehoornde Ignatius 'Iggy' Perrish in Alexandre Aja’s Horns mogen we opmaken dat de vijfentwintigjarige Brit voorlopig nog niet klaar is met het kiezen voor niet-alledaagse projecten. Helaas voor Radcliffe is Aja’s film te inconsistent om zijn bijdrage van extra glans te voorzien.

Het leven van Iggy verandert in een ware nachtmerrie wanneer zijn vriendin Merrin (Exorcist-verwijzing, iemand?) onder mysterieuze omstandigheden wordt vermoord en hijzelf verdachte nummer één is. Tot overmaat van ramp beginnen na een heftige kater twee hoorns uit zijn voorhoofd te groeien. Op het eerste oog lijkt Horns redelijk in lijn te liggen met de rest van Aja’s filmografie, die vrijwel uitsluitend uit horror bestaat. En hoewel er gaandeweg ook zeker horrorelementen te bespeuren zijn, voldoet zijn nieuwste project een stuk minder aan die beschrijving dan voorgangers als Haute Tension of The Hills Have Eyes.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Horns Nieuwsberichten

Horns

acties