Black Mass

Black Mass (2015)

Based on the true story of one of the most notorious gangsters in U.S. history

discussie

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Een film waar ik zeer geboeid naar heb gekeken. Een op ware feiten gebaseerde film heeft toch altijd mijn voorkeur en ik kende dit verhaal niet. Johnny Depp is absoluut top in deze film en de rest van de cast is ook prima. Het verhaal boeit van begin tot einde. Een klein minpunt vind ik de geluidskwaliteit. Heb de film zonder ondertiteling gezien en binnenmonds gemompel met een muziekje erbij vind ik niet zo geslaagd. Vreemd dat dat soort fouten anno 2016 nog steeds gemaakt worden. Toch zeker een aanrader. 7/10

Tarkus

Avatar

Op ware feiten gebaseerde film, en ik vond hem helemaal niet slecht integendeel.
Puik verhaal, goede vertolkingen, een onherkenbare Johnny Depp in de hoofdrol die de pannen van het dak speelt.
Prima film !!

Goov25

Avatar

johnwayne "Afgaande op alle recensies en de trailers had ik een spannende misdaadfilm verwacht met top-acteerwerk. Wat dat laatste betreft zit het heel goed met deze film. Alleen al voor Johnny Depp zou men deze film kunnen bekijken, want eerlijk is eerlijk, Depp is weergaloos goed in Black Mass.
Maar toch valt het geheel tegen. De film wordt in feite behandeld als een grote flashback, waarbij betrokken personages tijdens hun verhoren alles vertellen. Zo wordt het personage van Jesse Plemons in het begin naar voren geschoven en verwacht je een grote rol, maar blijft hij voor de rest van de film aan de zijkant. Door het gebruik van deze manier van vertellen wordt een deel van de spanning weggenomen. Een regisseur als Scorsese zou met deze materie een opwindender product hebben kunnen afleveren dan Scott Cooper.
De film is desondanks niet slecht, maar het wat spannender gemogen."

Eens met je. Het geheel voelt meer aan als een documentaire. Zo realistisch en sterk gespeeld, dat de spanning wat ontbreekt. Wat mij betreft alsnog een verdiende 8, maar er had meer in gezeten.