op tv

The Family (2013)

Dianna Agron is the mobgirl next door

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

The Family, of beter gezegd Malavita, had eigenlijk wel wat potentie. Een meer dan degelijke cast, een aardig concept en qua decor is Normandië zeker geen slechte keuze. Met Luc Besson aan het roer, die nogal graag zijn thuisland in de kijker zet, kon je ook van actie op zich wel wat verwachten. Toch komt het er niet uit en dat is jammer.

Op zich begint de film wel goed. Het tempo is in het eerste kwartier redelijk hoog zonder dat er veel memorabel gebeurd maar de montage is clean, solide en zorgt ervoor dat de film op tempo blijft. Vanaf seconde 1 merk je ook dat het 'grote' drietal in deze film (Pfeiffer, DeNiro, Lee Jones) er erg veel zin in heeft en dat straalt ook af op de film. Het is dan ook doodzonde dat de rest van de film niets voorstelt. Het verhaal van een crimineel die zijn 'familie' verraadde voor de FBI en nu al een tijdje op de vlucht is voor die familie had opzich wel potentie gehad maar dan moet je dat concept van 'het vinden van' niet laten wachten tot het einde want daardoor kan de film in de tussentijd bijna niets bieden. We moeten het doen met een langgerekt verhaallijntje over bruin leidingswater, een verliefde puber die haar maagdelijkheid verliest in een klaslokaal en een jonge snaak die het pad van zijn vader lijkt te volgen. Voor de rest krijgen we nog op zeer schaarse momenten een mini kat en muis spel tussen Lee Jones en DeNiro over het uitbrengen van DeNiro's praktijken maar dat is eigenlijk een belangeloze voetnoot. Dat héél de film dan visueel wel zeer gelikt is en het kleurgebruik nagenoeg perfect is maakt het dan wel mooi om te zien maar na een tijdje ben je dat voortkabbelen toch wel beu ondanks enkele leuke momenten (vooral van DeNiro). De finale zelf valt dan eigenlijk ook wel lichtjes tegen. De confrontatie blijft al bij al kleinschalig en is nogal snel voorbij. Spanning is er dan ook nergens te merken. Als de credits verschijnen en je ziet alle medewerkers passeren dan kan je niet anders dan teleurgesteld zijn over het eindresultaat.

The Family is een matige (actie)komedie die als komedie te weinig komisch is en aanvoelt en in actie wel zeer schaars lijkt te zijn. Dat de cast er duidelijk zin in had en de beelden zeer mooi verlicht dan wel de schade en houd het wel nog redelijk vermakelijk maar hier had véél meer in kunnen zitten.

5/10

johnwayne

Avatar

De film is helaas vlees noch vis, niet grappig genoeg voor een leuke komedie, niet spannend genoeg voor een goede gangsterfilm. Desondanks zijn er wel enkele hilarische momenten, die vooral op het conto van De Niro en de kinderen mogen worden geschreven. Het verhaal zwabbert echter van de ene kant (komedie) naar de andere (keiharde misdaad). Of de gangsters in de film grappig bedoeld zijn (met hun belachelijke gleufhoeden en donkere kleding) wordt door de bloederige moorden die zij plegen niet duidelijk. Deze film is helaas een gemiste kans.