Free Birds (2013)

Changing the main course of history

Amusante animatiefilm uit Texas, waarbij de Hollandse stemmencast nu eens echt wat toevoegt. Helaas blijft de verbale vaart en humor er niet de volledige anderhalf uur in.
play

5,1 details

  • 91 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Free Birds gaat over twee kalkoenen die terug in de tijd gaan om ervoor te zorgen dat hun soort niet langer het hoofdgerecht zijn tijdens Thanksgiving Day, een belangrijke feestdag in de States.

Regie
Jimmy Hayward
Cast
Owen Wilson, Woody Harrelson, Amy Poehler, Keith David, Colm Meaney, Dan Fogler, George Takei, Carlos Alazraqui, Jimmy Hayward, Carlos Ponce, Lesley Nicol, Robert Beltran, Kaitlyn Maher, Danny Carey, Jeff Biancalana.
Budget
$ 55.000.000
Release
01.11.2013
Release NL
11.12.2013
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jimmy Hayward | Cast (stemmen): Paul Groot (Reggie), Peter Paul Muller (Jake), Kim Lian van der Meij (Jenny), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2013

De belangrijkste pief van deze aardkloot, de president van de Verenigde Staten, heeft al sinds jaar en dag een ritueel waarbij hij met de hand over zijn hart strijkt. Elk jaar ontkomt één kalkoen aan de slacht voor Thanksgiving. Reggie is dit jaar het uitverkoren pluimvee. Het magere scharminkel heeft vergeefs zijn medekalkoenen op de boerderij proberen te overtuigen van het feit dat ze door de boer vetgemest worden om als feestmaal dienst te kunnen doen. In zijn ogen zijn kalkoenen oliedom en verslaafd aan maïs. Reggie is het slimme buitenbeentje dat maar niet in de groep opgenomen wordt.

Op het presidentiële buitenverblijf Camp David heeft Reggie een heerlijke leventje. Verslaafd aan pizza en een foute Mexicaans soap luiert de kalkoen er lekker op los. Op een avond, vlak voor Thanksgiving, wordt hij gekidnapt door de stoere maar oliedomme Jake. Samen bedenken ze een missie om de Thanksgiving-traditie voor eeuwig en altijd te veranderen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Free Birds Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Free Birds

acties