Empire State (2013)

De jaren tachtig komen tot leven in deze dramafilm gebaseerd op een waargebeurde roof.
play

4,8 details

  • 32 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
32 Min Verenigde Staten

'Empire State' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een roof uit 1982 die 11 miljoen dollar opleverde. Hemsworth speelt een beveiliger die werkzaam is bij een bedrijf dat handelt in gepantserde wagens. Hij tipt zijn beste vriend (Michael Angarano) over de slechte beveiliging van het bedrijf en samen gaan ze er met een enorm bedrag vandoor. Ze worden echter op de hielen gezeten door enerzijds lokale criminelen en anderzijds de politie, waaronder Johnson.

Regie
Dito Montiel
Cast
Dwayne Johnson, Liam Hemsworth, Emma Roberts, Nikki Reed, Michael Angarano, Jerry Ferrara, Michael Rispoli, Paul Ben-Victor, Chris Diamantopoulos, Shenae Grimes, Wayne Pére, Sharon Angela, Lucky Johnson, Greg Vrotsos, Craig Leydecker.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 3.639.345
Release
03.09.2013
Release NL
26.09.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Dito Montiel | Cast: Liam Hemsworth (Chris), Michael Angarano (Eddie), Dwayne Johnson (detective Ransome), Jerry Ferrara (Jimmy the Greek), Emma Roberts (Nancy), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Empire State werd in Amerika alleen op video on demand, dvd en Blu-ray uitgebracht. Toch gek als je bedenkt dat de film boordevol bekende namen zit. Zo staan Dwayne Johnson, Liam Hemsworth, Emma Roberts, Jerry Ferrara en Michael Angarano allemaal op de titelrol. Dat is een hoop talent om de bioscoop over te slaan.

Het is begin jaren tachtig, wanneer Chris een baan krijgt als beveiliger van geldtransporten. Na een keer slachtoffer te zijn geworden van een beroving, gaat Chris zelf nadenken over de mogelijkheid om de boel te bestelen. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn jeugdvriend Eddie. De 'heist' loopt niet geheel volgens de planning, ook al levert hij miljoenen op. De vriendschap tussen Eddie en Chris komt in deze periode onder druk te staan en de politie komt ze al snel op het spoor.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Empire State Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Het verhaal in deze film valt me erg tegen. Niet echt een geslaagde film dus. De fans van Dwayne J......"

MovieMazzter

"...Vrij simpele film over een stel kleine niet al te snuggere straatcriminelen die met behulp van een m......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Empire State

acties