Reviews (2)

Mav Damian

Avatar

Spider-Man Homecoming is zogezegd een van de beste of zelf de beste Spider-Man film. Wel ik vind van niet.
Om te beginnen vind ik Spider-Man een iconische en een leuke karakter. De eerste Spider-Man film was ook de eerste superheldenfilm die ik als klein kind heb gezien. Als ik die nu terug kijk besef ik nu dat ik nog steeds geen goede Spider-Man film heb gezien. En bij deze Spidey film komt het ook niet dicht in de buurt. Leuk is hem, maar wel overrated om te zeggen dat dit de beste Spider-Man film is.

Om mee te beginnen wat ik geweldig vond in de vorige Spider-Man films was zijn kostuum. De nieuwe is te technisch en herken daardoor Spidey minder. Aan de andere kant kan ik nog begrijpen waarom aangezien het een gecreëerd is door Tony Stark/Iron Man.

Tom Holland doet net zoals bij Captain America Civil War het goed als Spider-Man/Peter Parker. Het toont duidelijk twee kanten van hem en ook de keuzes die hij maakt vind ik ook goed. Ook een pluspunt is dat ze deze keer niet de gebeurtenissen tonen van oom Ben. Marisa Tomei is voor mij duidelijk de beste Aunt May die er is. Wat iets jongere look/vlees kan geen kwaad. Iron Man was voor mij gelukkig een bijfiguur. De persoon die voor mij de show steelde was Micheal Keaton als Vulture. Een van de betere slechteriken in de MCU wel de de beste tot nu toe.
Alhoewel mijn grootste minpunten zijn bij dat ik het gevoel dat Spider-Man minder gevoelens toont dan bij de vorige Spider-Man films. Verhaal is vrij simpel. Soundtrack was goed een waardige opvolger van de soundtracks van Danny Elfman in de Spider-Man trilogie.

Uiteindelijk een leuke Spider-Man film maar om dit de beste zeggen vind ik vrij overrated Spider-Man film. Het einde vind ik goed gedaan namelijk dat Aunt May Peter Parker ondekt in zijn Spider-Man kostuum. Ben dan benieuwd of ze deze cliffhanger een gevolg heeft voor Parker in Avengers Infinity War of in de tweede Spider-Man film
Meschien moet ik eens alle Spider Man films eens terug zien om eens te bevestigen welke ik de beste Spider-Man film ga vinden. Maar ik denk dan dat dit pure marteling zal zijn.

Een 7.5 voor Spider-Man Homecoming

Ereptile

Avatar

Het is naar mijn mening een goede Spider-Man film, maar Spider-Man 2 van Sam Raimi blijft toch de beste!

Tom Holland vond ik een perfecte Peter Parker EN Spider-Man! En ik was ook zeker onder de indruk van Michael Keaton als The Vulture. EINDELIJK weer een villain die goed is uitgewerkt en die er daarnaast ook best cool uit ziet Smiley face

Waar ik best moeite mee had, was dat Spider-Man opeens zo hi-tech blijkt. Ik dacht me hier niet aan te storen, maar het viel me op hoe modern deze Spidey wel niet is. Hierdoor werden er kansen gemist om Parker's intelligentie te laten zien.

Er zijn ook redelijk wat easter eggs naar het MCU. Niets mis mee, maar soms waren het er iets TE veel. Hopelijk pakt het vervolg zich beter op als een stand alone Spider-Man film. Er had ook best gehint mogen worden naar Uncle Ben. Dat ze die origin story echter niet hebben laten zien ben ik heel blij mee!

De actie vond ik wel goed in elkaar zitten en de muziek klonk voor mij als een mix tussen Spider-Man's originele thema en Iron Man 3.

Ik ben nu wel benieuwd wat het vervolg zal brengen! Smiley face En er zijn 2 after-credit scenes. Ik vond ze allebei wel goed Smiley face

wijzig