The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)

A New Adventure, the same boy, I mean hero

Reviews (2)

Roeltje

Avatar

Hele leuke, vrolijke film! Het 3D effect mag als eerste benoemd worden! Dit is wat je noemt perfecte 3D effecten. Sowieso 1 van de beste 3D films ooit. En dat zegt wat, want het grootste deel van de film is 2D animatie. Deze kan je niet in 2D kijken om hem volledig te waarderen.
De humor is ongelofelijk random en echt Spongebob niveau. En dat is een compliment. Ik ging helemaal stuk met die dolfijn! :D
Er zitten ook nog heel veel leuke liedjes in. Ik heb me aan weinig dingen gestoord, behalve aan een paar vertalingen (heb hem in het nederlands gezien). Sommige grappen vallen ook wel verkeerd, maar voor het grootste gedeelte is dit echt een topfilm. Zodra het gezelschap superhelden word, is het ook nog wel leuk.

8/10

Olrik

Avatar

Naar mijn mening zijn de eerste drie seizoen van Spongebob sterk amusement en ik kijk er dan ook graag naar, maar na het middelmatige vierde seizoen leek elk seizoen wel slechter en slechter te worden... Inmiddels neem ik niet eens meer de moeite om de afleveringen te gaan kijken en hoorde ik maanden geleden dat ze bezig waren een nieuwe film rondom de gele spons. Ondanks dat niks me aansprak in de trailers ben ik er toch heengegaan en ik moet zeggen ... niet slecht. Ik denk dat het grootste probleem met Spongebob na het derde seizoen was dat de oorspronkelijke schrijvers ermee ophielden en de kwaliteit hierdoor flink daalde, maar voor deze film zijn de schrijvers weer terug en je kunt dat er duidelijk van aflezen. De trailers deden je vermoeden dat het grootste deel van de film zich afspeelde op het vaste land, maar dit is precies het tegenovergestelde. Ben ik daarin teleurgesteld? Nee, want ik had de film vermoedelijk een stuk minder leuk gevonden als dit het geval was. Ik ben blij dat het enkel voor ongeveer een kwartier was en het grootste gedeelte van de film zich gewoon onder water afspeelde. Mijn enige grote probleem op het feit na dat het einde een beetje slordig was is het personage gespeeld door Antonio Banderas. Ik weet dat hij nou eenmaal bij het verhaal hoort, maar ik kon hem niet uitstaan. Erg jammer en het had de film een stuk beter gemaakt als hij er niet in had gezeten. Op dat minpunt na heb ik me over het algemeen flink vermaakt met deze prent, de personages zijn net zoals je ze herinnerde als kind zijnde en de humor lijkt nooit verdwenen te zijn. Als je nooit een Spongebob fan bent geweest is dit beslist niet een film waarvan je zult genieten, maar als je wel een fan bent of een fan was zou ik zeggen: geef hem gewoon een kans.

7.0 / 10