Homefront (2013)

How far would you go to protect your home?

Jason Statham speelt een ex-undercoveragent die zich staande moet zien te houden in een redneck-dorpje vol tuig.
play

5,7 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Jason Statham speelt een gepensioneerde DEA-ambtenaar die voor zijn dochter naar een klein en rustig dorpje verhuist. Jammer genoeg is het hier niet bepaald veilig, mede door de aanwezigheid van een lokale drugsbaas, gespeeld door James Franco.

Regie
Gary Fleder
Cast
Jason Statham, James Franco, Frank Grillo, Winona Ryder, Clancy Brown, Kate Bosworth, Rachelle Lefevre, Pruitt Taylor Vince, Omar Benson Miller, Izabela Vidovic, Chuck Zito, Marcus Hester, Linds Edwards, Owen Harn, Austin Craig.
Budget
$ 22.000.000
Opbrengst
$ 43.058.898
Release
27.11.2013
Release NL
28.11.2013
Release DVD
22.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Gary Fleder | Cast: Jason Statham (Phil Broker), James Franco (Gator Bodine), Winona Ryder (Sheryl Mott), Kate Bosworth (Cassie Bodine), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Op de vlucht slaan? Phil Broker peinst er niet over. Ook al woont de ex-undercoveragent in een redneck-buurt vol met louche figuren. En dat terwijl hij zijn dochtertje na de dood van zijn vrouw zo veel mogelijk probeert te beschermen. De opzet is misschien niet helemaal geloofwaardig, maar ja, je hebt Jason Statham in de hoofdrol. Dit is een man die met zijn handen achter zijn rug geboeid drie gangsters in elkaar mept en vervolgens vrolijk wegloopt. Niet teveel nadenken dus bij Homefront.

In de openingsscène zien we hoe Broker als infiltrant een drugslab oprolt, waarbij een van de bendeleden toe moet kijken hoe zijn zoon wordt doodgeschoten. De schurk is kwaad, heel kwaad. Maar gelukkig wordt hij achter slot en grendel gezet, zodat Broker ongestoord een nieuw leven met zijn dochter kan opbouwen. Dat hij blijkbaar zo stom is om dat in een dorp in de buurt te doen, moet de kijker kunnen slikken. Net als het feit dat de ex-undercover zich maar niet gedeisd lijkt te kunnen houden en dus al snel uit de toon valt. Of het feit dat hij de papieren waarop zwart op wit staat dat hij voor de politie werkte in zijn kelder bewaart.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Homefront Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Een van de betere statham films met een degelijk scenario, een sterke cast die hun personage een gel......"

Frietgezicht

"...Alles begon door een lelijk dik jongentje in deze film. Best leuk filmpje met goede acteerprestat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Homefront

acties