Blu-ray

Blu-Ray Review: Homefront

Jason Statham weet weer te vermaken, dit keer bijgestaan door James Franco.

door Bram de Groot op 02.05.2014 om 14:44 in Blu-ray


Regie: Gary Fleder | Cast: Jason Statham (Phil Broker), James Franco (Gator Bodine), Winona Ryder (Sheryl Mott), Kate Bosworth (Cassie Bodine), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: 28 november 2013 | FilmTotaal recensie: Homefront

Afgelopen jaar dook Jason Statham uiteraard weer op in de nodige actiefilms. Naast Parker en Hummingbird maakte hij samen met regisseur Gary Fleder (Don't Say a Word, Kiss the Girls) en de veelzijdige acteur James Franco de actiethriller Homefront. Zoals bij de meeste films met Statham stelt ook deze dertien in een dozijn-titel niet teleur.

Aan de Box Office deed Homefront, met een script van Sylvester Stallone, het redelijk met een opbrengst van bijna $45 miljoen bij een budget van $22 miljoen. Hoogstwaarschijnlijk zal de film het goed doen in de verhuur en verkoop. Het is dan ook niet verrassend dat Dutch FilmWorks de film uitgeeft in een iets wat gepimpte Blu-Ray uitgave.

Synopsis

Voormalig narcotica-agent Phil Broker denkt een rustiger leven te krijgen nu hij zich met zijn dochtertje in een plattelandsstadje heeft gevestigd. Het Amerikaanse zuiden blijkt echter nogal licht ontvlambaar. Als een schoolruzie van zijn dochter uitloopt op een vete met de ouders van een klasgenootje, wordt Phil toch gedwongen in actie komen. Zeker als zijn tegenstander, een drugsbaron die zich Gator laat noemen, ontdekt wat zijn achtergrond is. De ruzie ontaard in een gewelddadig krachtmeting tussen de mannen. Met als inzet: Phil's enige dochter.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Homefront "Rotten" met 42%. De IMDb noteert een betere 6,5 bij ruim 38 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een nog iets hogere 6,7 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Een van de betere Statham-films met een degelijk scenario, een sterke cast die hun personage een gelaagdheid geven ondanks de beperkte mogelijkheden en actie die bruut en sterk gefilmd is met voldoende variatie.... - Glennekeeeee

Box Office

Het productiebudget van Homefront bedroeg zo'n $22 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een modale $6,9 miljoen en eindigde op een toch wat magere $20,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een betere 43,1 miljoen. De opbrengst in de Nederland bleef steken op één redelijke acht ton in dollars.


Blu-Ray: Homefront | Discs 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Retail release: april 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Geen | EAN: 8715664109748 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-Ray van Homefront wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin een Blu-Ray en Dvd schijf. Om de keepcase zit een vergelijkbare sleeve. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van een van de posters.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit is netjes, al stelt het soms iets teleur in de donkere scènes en lijken de kleuren zo nu en dan wat mat. En dit is jammer, aangezien de film toch de nodige kleurstellingen heeft. Gelukkig is de DTS-HD track wel heerlijk, met prima surround-effecten.

Extra's

Dutch FilmWorks heeft helaas geen extra's aan deze uitgave toegevoegd.

Conclusie: Ook dit keer weet Jason Statham te boeien, op een redelijke HD-schijf

De deelname van James Franco geeft deze zoveelste actiefilm met Jason Statham een prima extra impuls. Dit zorgt ervoor dat Homefront net iets uitsteekt boven de rest van zijn andere, vaak ook vermakelijke films. Statham zien we komende periode in films als Wild Card (2014), The Expendables 3 (2014), Fast & Furious 7 (2015), Spy (2015) en The Mechanic 2 (2015).

Met een redelijk beeldkwaliteit, die vooral in de donkere scènes beter had gemogen, een sleeve en een gratis Dvdtje, belandt er degelijke HD-uitgave van de actiethriller Homefront in het schap. Een clip uit de film:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Film ziet er goed uit, maar heb hem nog niet gezien...
Had zelfs ergens gelezen dat de 5e Rambo kon zijn??? :P

Banned

Avatar

UnknowB "
Had zelfs ergens gelezen dat de 5e Rambo kon zijn??? :P"


In your dreams…

Film zelf is niks bijzonder. Ben zelf alweer het verhaal vergeten. Weet wel nog dat er niet bijster veel actie in zat.

jaime91

Avatar

UnknowB "Film ziet er goed uit, maar heb hem nog niet gezien...
Had zelfs ergens gelezen dat de 5e Rambo kon zijn??? :P"

Dit klopt. Stallone heeft de film geschreven en oorspronkelijk was de bedoeling dat het personage van Statham eigenlijk John Rambo zou zijn. Rambo zou problemen krijgen met een drugsbaas en zou ook een klein meisje daarbij moeten beschermen. Of dat meisje dan ook de dochter van Rambo zou zijn weet ik ff niet, maar dat zou ook goed kunnen.

Ik vind Homefront zelf een prima film. Er zit wat minder actie in dan wat je zou verwachten van een film met Statham maar het verhaal, de acteerprestaties van de hele cast en de actie die erin zit kan er mee door. En ik kan het ook waarderen dat Statham de laatste tijd wat vaker laat zien dat hij meer wil dan alleen maar hersenloze actiefilms doen. Al zijn de projecten die hij doet nog niet van fantastische kwaliteit maar dat ligt niet eens zozeer aan Statham. Ik vind hem helemaal geen onaardige acteur.

Pete_027

Avatar

Goede geschreven actiefilm. Ik vond alleen James Franco totaal angstaanjagend of gestoord zoals in recensies werd aangegeven.

Baron Von Marlon

Avatar

Banned "In your dreams…

Film zelf is niks bijzonder. Ben zelf alweer het verhaal vergeten. Weet wel nog dat er niet bijster veel actie in zat."


Ik sluit me hier bij aan.
Te weinig actie voor een Statham-film.
En James Franco vond ik niet echt geschikt voor de rol van bad guy.

Joyrider

Avatar

Erg jammer dat DFW geen extra's erbij heeft gedaan, terwijl BD toch juist de ruimte ervoor heeft. Tegenvaller voor mij. Mede hierdoor wacht ikzelf wel totdat de film wat goedkoper is..

De film zelf was overigens lekkere actie. Jason Statham als de held en James Franco als badguy

NieuwsFilm

meest populair