Kankerlijers

Kankerlijers (2014)

Nederlandse remake van het Spaanse Planta 4a.
play

5,5 details

  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
Nederland

Op de afdeling kinderoncologie verblijven drie jongens die zich bijzonder goed amuseren. Hoewel er niet veel reden tot feest lijkt te zijn. Allemaal hebben ze kanker, maar hier gaan ze zo op hun eigen manier mee om. Ze halen grappen uit met de verpleegsters en met andere patiënten. Als op een dag Gina, een beeldschoon 16-jarig meisje in het ziekenhuis opgenomen wordt, verandert alles.

Regie
Lodewijk Crijns
Cast
Nicolette van Dam, Marcel Hensema, Gijs Blom, Massimo Pesik, Sem de Vlieger, Juul Vrijdag, Negativ, Peter van Bokhorst, Jasha Rudge, Hans Hoes, Judith Bovenberg, Vera van der Horst, Peter van Heeringen, Ramon Verkooijen, Susan Beijer.
Release
12.02.2014
Release NL
13.02.2014
Release DVD
12.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Lodewijk Crijns | Cast: Massimo Pesik (Nick), Jasha Rudge (Iwan), Gijs Blom (Olivier), Nicolette van Dam (verpleegster Esmée), Maurits Delchot (Alfredo), Vera van der Horst (Gina), Sem de Vlieger (Daphne), Ramon Verkooijen (Pepijn) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2014

Daar liggen ze dan. Drie jonge gasten die in de bloei van hun leven zouden moeten staan. Maar in plaats daarvan brengen ze hun dagen grotendeels door op de afdeling kinderoncologie. Met een hoop grappen, praatjes en regelmatig een jointje bij conciërge Alfredo komen ze samen de dagen wel door. Gesterkt door hun motto: “we zijn niet ziek, we zijn kankerlijers”. Desondanks zijn Nick en Iwan allebei al een been kwijt en hun maatje Olivier lijkt dezelfde kant op te gaan. Wanneer Gina wordt opgenomen op de afdeling, zien de geile puberjochies in haar een welkome nieuwe afleiding. Gina is namelijk een lekkere chick die in van die heel korte broekjes volleybalt. Hoewel ze in eerste instantie niets van de jongens wil weten, blijken zij juist haar perfecte afleiding.

Kankerlijers is een remake van de Spaanse film Planta 4a. Met als grote verschil dat in de Spaanse versie alleen het verlangen naar vrouwelijk schoon werd getoond, terwijl in de Nederlandse versie daadwerkelijk een meisje naar voren wordt geschoven waarop de jonge broekies hun overgevoelige hormonen kunnen botvieren. Maar de vraag of er nog gekust gaat worden wekt helaas te weinig spanning op om de toevoeging van Gina te rechtvaardigen. Het zorgt er juist voor dat het verhaal meer lijkt te gaan over jonge liefdes in plaats van hoop.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kankerlijers Nieuwsberichten