The Purge: Anarchy (2014)

An American tradition

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Deze opvolger van 'The Purge' is iets beter dan de eerste.
Er zit meer spanning in, het scenario is ook beter en je krijgt ook meer actie in deze gewelddadige prent.
Ik was een beetje bang dat het allemaal een beetje van hetzelfde ging worden als in de eerste film, maar dat is dus helemaal niet zo.
Als men van zin is een derde film te maken, dan mag dat voor mijn part gerust, als men dan ook weer origineel uit de hoek kan komen zoals in deze film.

Olrik

Avatar

The Purge: Anarchy is de opvolger van de uit 2013 komende The Purge, die maar liefst 73.000.000 binnensleepte met maar een budget van € 3.000.000.
Hoewel deze film het erg goed deed in de bioscopen was ik persoonlijk niet echt te spreken over deze film. Ik moet toegeven dat het concept van dat het is toegestaan om alle misdaden te begaan die mogelijk zijn een hele nacht lang best origineel is en het had best een aardige film kunnen zijn, maar door onder andere verschrikkelijk acteerwerk en slechte dialogen ben ik er nog steeds van overtuigd dat The Purge geen goede film is. Veel mensen hadden dezelfde mening als ik over deze film, maar als iets wat amper geld heeft gekost opeens veel geld oplevert moet er natuurlijk een vervolg op komen! Zie hier ... The Purge: Anarchy. The Purge: Anarchy is eigenlijk gewoon The Purge, maar inplaats van dat de film zich afspeelt binnen is een heel oninteressant huis speelt de film zich deze keer af in een heel oninteressante buitenwereld. Het enige wat ik echt goed vind aan deze film is het acteerwerk van Frank Grillo, want je ziet echt dat hij oprecht zijn best doet om goed werk af te leveren tussen allemaal ongetalenteerde acteurs die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Heel veel dingen in deze film hebben geen rede en zijn heel verwarrend, zo is er een scène waarin de hoofdrolspelers een groepje zwervers ontmoeten die zich verstoppen voor de bad guys, dit groepje mensen zit heel goed verstopt en worden niet gezien door de bad guys, maar als de hoofdrolspelers beginnen te rennen besluiten deze mensen om hun schuilplaats te verlaten en mee te rennen?! Niet alleen is dit heel dom, maar ook worden ze allemaal vermoord in hun domme poging om mee te gaan met de hoofdpersonages. Deze film zit vol met dat soort domme scènes en waar ik me eigenlijk nog meer aan erger is het verschrikkelijke camerawerk... Het plot is slordig uitgewerkt, iedereen op Frank Grillo na acteert zwaar middelmatig en het camerawerk is niet om aan te zien, wat moet ik nog meer zeggen? Slechte film en ik hoop echt dat er volgend jaar niet opnieuw een van deze dingen verschijnt...

3.0 / 10