Marina

Marina (2013)

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prachtige film is dit.
De film vertelt lang niet het ganse levensverhaal van Rocco Granata, maar wellicht wel de belangrijkste periode.
De film begint in Italië met de nog kleine Rocco en het vertrek van zijn vader naar België.
Eens in België de familie weer samen komt wordt een mooi beeld gegeven van het Belgische Limburg in de jaren '50 en de mijnstreek in het bijzonder.
Ik ga niets over het verhaal verlappen, dat moet u maar zelf ontdekken, maar het einde is ook het begin van het succes voor Rocco Granata als zanger, door die ene hit toen, Marina... en de rest, ja dat is dan geschiedenis...
De rollen in deze film zijn voornamelijk door een Belgische Cast vertolkt, met een uitstekende Matteo Simoni als Rocco (Simoni zingt de liedjes in de film zelf !!) een ook zeer goede Evelien Bosmans als het liefje (latere vrouw) van Rocco.
De ouders van Rocco worden gespeeld door 2 Italiaanse acteurs, en dat komt de geloofwaardigheid van het verhaal alleen maar ten goede.
Ik denk niet dat ik het eigenlijk nog hoef te zeggen maar toch.. dit is een van de betere Belgische films van de laatste jaren.
Ja hoor een aanrader !!!

Glennekeeeee

Avatar

Ondanks dat de film de paden van de biopic cliché's mooi passeert worden deze nooit irritant met dank aan de bijzonder sterk neergezette Rocco Granata, met dank aan Matteo Simoni die Rocco op een meesterlijke wijze neerzet. De film had misschien iets meer pit mogen hebben, zoals de relatie tussen Helena en Rocco die niet super uit de verf komt ondanks dat er op de momenten samen echt chemie aanwezig was. spitsige scènes zoals op het water hadden er meer mogen inzitten.

Kort: met dank aan een uitstekende cast, en bij uitstek Simoni, worden de schoonheidsfoutjes en cliché's verdoezeld in een zeemzoet muzikale biopic die elk pad van je emoties doet afwandelen.

7,5/10