Triple 9 (2016)

Never show mercy to your enemies

Het is een zootje bij de corrupte politiemacht van Atlanta. Bij Triple 9 is dat niet veel anders, op een paar aardige actiescènes na.
play

6,0 details

  • 115 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Triple Nine gaat over een overval waarbij een groep dieven een agent willen doden (een 'Code 999' in politietaal) om de autoriteiten af te leiden van de misdaad die ze ondertussen aan de andere kant van de stad plegen.

Alt titel
999
Regie
John Hillcoat
Cast
Gal Gadot, Kate Winslet, Woody Harrelson, Anthony Mackie, Chiwetel Ejiofor, Teresa Palmer, Casey Affleck, Aaron Paul, Michael Kenneth Williams, Norman Reedus, Clifton Collins Jr., Luis Da Silva Jr., E. Roger Mitchell, Michelle Ang, Terence Rosemore, Carlos Aviles, Terri Abney, Valiant Michael, Susanne Marie Danger, Alexander Babara.
Budget
$ 28.000.000
Release
04.03.2016
Release NL
07.04.2016
Release DVD
31.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: John Hillcoat | Cast: Chiwetel Ejiofor (Michael Atwood), Casey Affleck (Chris Allen), Woody Harrelson (Jeffrey Allen), Anthony Mackie (Marcus Belmont), Kate Winslet (Irina Vlaslov), Aaron Paul (Gabe Welch), Clifton Collins Jr. (Franco Rodriguez), Luis da Silva Jr. (Luis Pinto), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2016

Net als in veel andere grote Amerikaanse en Canadese steden werkt de politie van Atlanta met codes: 211 staat bijvoorbeeld voor een overval. De code die alle agenten in de stad in opperste staat van paraatheid brengt is 999, waarmee wordt aangegeven dat er een agent is neergeschoten. Alle agenten komen daar als mieren op een pot stroop op af en veroorzaken zo een zwakke plek in het opsporings- en veiligheidsmechanisme. Een groep bankovervallers onder leiding van ex-militair Michael Atwood is erop uit om een 'triple 9' te veroorzaken. Dan is de chaos in de stad compleet en kunnen ze makkelijker hun slag slaan. De kandidaat voor de alarmcode is ook al snel gevonden in de persoon van groentje Chris Allen. Er is een heleboel nodeloos ingewikkeld gedoe en gekonkel voor nodig om code 999 door de stad te laten schallen.

In de nieuwe misdaadthriller Triple 9 van John Hillcoat is het scenario een enorm struikelblok. Er wordt een blik ongure figuren, gelikte beren en corrupte smerissen opengetrokken om een Atlanta te tonen waar het vaker nacht dan dag lijkt te zijn. Het draait allemaal om de wederdiensten die Atwood en zijn mannen, onder wie twee broers en twee foute agenten, moeten uitvoeren voor een Joods-Russische maffiabazin. Deze Irina Vlaslov is een harde tante met haar op de tanden en houdt zich schuil in een fabriek voor vleesverwerking. Ze houdt het zoontje van Atwood, die ook nog eens haar neefje is, vast. Om het jochie vrij te krijgen moeten Atwood en zijn club tot twee keer toe data stelen over Vlaslovs man die in de bak zit. Verderop in de stad houdt inspecteur Jeffrey Allen zich bezig met de roofzaak en wordt zijn neefje Chris door één van Atwoods corrupte politiemaatjes klaargestoomd voor het ruwe straatwerk. De kijker weet al lang en breed hoe het allemaal zit en mag bijna twee uur toekijken hoe oom en neef Allen er ook achter komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Triple 9 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film met een indrukwekkende cast en een script waar je goed voor gaat zitten. De film kan die beloft......"

Triple 9

acties