Deliver Us from Evil (2014)

You haven't seen true evil

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Puike horrorfilm, goed verhaal en goede vertolkingen.
Vooral Eric Bana kon me wel overtuigen, maar ook de andere leden van de cast doen het zeer goed.
Minpuntje aan de film is dat veel scènes té donker zijn opgenomen, waardoor je toch wat van sommige scènes mist, maar het geeft ook natuurlijk een luguberder effect.
Verder nog vertellen dat de soundtrack wel zeer goed is, en vooral ook omdat The Doors, of een nummer van hen, een rol spelen in het verhaal.
Bijna 2 uur duurt de film, maar je zit 2 uur op het randje van je stoel...

jaime91

Avatar

Ik wou eigenlijk vanavond met mijn pa naar The Maze Runner gaan, maar aangezien die was uitverkocht zijn we uiteindelijk naar deze film gegaan. Ik had alleen de commercial hiervan gezien, en daar wist ik niet meer heel veel van dus ik ging hier best blanco in en ik ben positief verrast.

Deliver Us From Evil is de zoveelste Exorcist achtige film in een crime jasje. De film doet dan ook niet heel veel nieuwe dingen. Sterker nog, de clichés komen vrijwel allemaal voorbij. Knipperende lichten, veel jumpscares, de politieagenten die met veel ongeloof de zaak onderzoeken etc. Maar toch slaagt de film wel in wat ie doet. Ondanks de jumpscares waar ik ook geen grote fan van ben. De film speelt zich vrijwel alleen maar s'avonds of s'nachts af in veel donkere smerige ruimtes. En als de film zich door de dag afspeelt dan regent het, die rauwe smerige vibe vind ik onwijs tof! Ik moest meteen aan Se7en denken. Daarnaast zit er ook wat humor in, niet heel veel maar ook dat beviel mij wel. Is die humor per se nodig? Nee. Maar dat maakt de film wel wat luchtiger omdat het allemaal al zo rauw en duister is.

Eric Bana speelt een goede hoofdrol, ook Edgar Ramirez vind ik goed als de priester. Al moest ik wel wennen om hem als priester geloofwaardig te vinden aangezien hij allerminst uitziet als een priester. Totdat hij daar uiteindelijk wat meer uitleg over gaf. Maar Sean Harris stal de show. Ik ken Harris bijna alleen van creepy rollen, en zo'n rol speelt hij in deze film weer en dat doet hij gewoon ontzettend goed! Hopelijk gaat hij ook de badguy in de nieuwste Mission Impossible film spelen, die man is daar gewoon geknipt voor! Joel McHale moet vooral voor de luchtigheid zorgen, en dat deed hij heel goed hij heeft een goede klik met Bana. En daarnaast was hij ook best badass.

Deliver Us From Evil heeft best wat creepy beelden die ik echt eng vond. De depressieve rauwe vibe is erg goed neergezet. En ook de cast levert goed werk. De film doet nogmaals niks nieuws, maar wat deze film doet doet hij heel goed.