Point Break (2015)

Justice has no limit

Deze remake van de actiehit uit 1991 ziet er weliswaar spectaculair uit, maar meer is niet automatisch beter.
play

4,3 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Sport
  • Duitsland
  • China
  • Verenigde Staten
114 Min Duitsland

De jonge FBI-agent Johnny Utah, die moet infiltreren in de groep van de charismatische crimineel Bodhi. Zijn team doet niets anders dan extreme sporten: big-wave surfing, wingsuit flying, extreme snowboarding en ga maar door. Tegelijk overvallen ze banken. Utah moet om hun vertrouwen te winnen meedoen met de gewaagde stunts en probeert ondertussen de bewijzen te vinden voor hun schuld.

Regie
Ericson Core
Cast
Teresa Palmer, Ray Winstone, Édgar Ramírez, Luke Bracey, Delroy Lindo, Max Thieriot, Judah Lewis, James LeGros, Jaymes Butler, Tobias Santelmann, Steve Toussaint, Matias Padin, Nikolai Kinski, Bojesse Christopher, Clemens Schick, Glynis Barber, Senta Dorothea Kirschner, Ronak Patani.
Release
31.12.2015
Release NL
07.01.2016
Release DVD
03.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ericson Core | Cast: Luke Bracey (Utah), Édgar Ramirez (Bodhi), Ray Winstone (Pappas), Teresa Palmer (Samsara), Matias Varela (Grommet), Clemens Schick (Roach), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2015

De drang van Hollywood om populaire filmreeksen uit de jaren tachtig en zelfs negentig te remaken, rebooten of opeens weer te vervolgen mag niet aflatend genoemd worden. Niets lijkt meer heilig en al helemaal niet als er een fris jeugdig filmpubliek kan worden aangeboord. Het nieuwste slachtoffer van deze recycledrang is Point Break, de avonturen-actiefilm van Kathryn Bigelow uit 1991 met Keanu Reeves en wijlen Patrick Swayze in de hoofdrollen. De versie uit 2015 volgt naast dezelfde personages met dezelfde namen grotendeels hetzelfde stramien, aangevuld met de nieuwste camera- en computertechnieken en overgoten met een laf sausje van idealisme en kleffe liefde. De tweede speelfilm van cameraman Ericson Core is een aaneenschakeling van scènes waarin stoere overzelfverzekerde hipsters onmogelijke capriolen uithalen om elkaar de loef af te steken. Het is veel meer vorm dan inhoud.

Als excuus om de waaghalzen extreme sporten te laten beoefenen is een verhaaltje opgetrokken over een getraumatiseerde jonge FBI-agent die infiltreert in een clubje Robin Hoods die banken beroven en de lefgozers uithangen. In de spectaculaire aftrap verliest Johnny Utah zijn beste maatje tijdens een wilde stunt op een motorfiets middenin de woestijn. Hij besluit het rustiger aan te doen en zich aan te melden bij de FBI. Daar lijkt het erop dat hij het niet in zich heeft om een goede agent te worden. Hier komt verandering in als Johnny een patroon herkent in de gewaagde sportacties van ene Bodhi. De club rondom het ego en het charisma van Bodhi zet een kraak in een wolkenkrabber, ontsnapt per parachute en strooit de buit in de vorm van dollarbiljetten uit over een arm Mexicaans dorp. Utah herkent de acties van de groep als de uitvoering van de beruchte Osaki 8, acht baanbrekende opdrachten bedacht door een Japanner, waarvan de vervolmaking het summum van lef en uithoudingsvermogen lijkt. Omdat Utah zelf ook niet bang is uitgevallen, besluit hij undercover te gaan en het vertrouwen van Bodhi te winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Point Break Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...Enorm overbodige remake. Bespaar je de moeite...."

MovieMazzter

"...helaas een zwak verhaal dat zich laat samenvatten met ''grote stappen, snel thuis''. Nauwelijks opbo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Point Break

acties