Het maken van een geslaagde videogameverfilming blijkt nog altijd een lastige opgave.
play

4,4 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Singapore
96 Min Duitsland

Agent 47 heeft de missie om een megacorporatie uit te schakelen, die van plan is zijn verleden te ontcijferen en een leger van moordenaars te maken, die nog veel sterker zijn dan hijzelf. Samen met een jonge vrouw, die het geheim heeft om deze krachtige vijand te verslaan, gaat 47 de confrontatie aan met schokkende onthullingen rond zijn oorsprong.

Regie
Aleksander Bach
Cast
Rupert Friend, Angela Baby, Dan Bakkedahl, Charlene Beck, Michael Corcoran, Michael Bornhütter, Alvin Chan, Michaela Caspar, Waye Leon Goh, Manuel Depta, Jörg Ellmer, Georg Ebinal, Melissa Broughton, Andrew Di Bartolomeo, Nils Brunkhorst.
Budget
$ 35.000.000
Release
21.08.2015
Release NL
03.09.2015
Release DVD
29.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleksander Bach | Cast: Rupert Friend (Agent 47), Hannah Ware (Katia), Zachary Quinto (John Smith), Thomas Kretschmann (Le Clerq), Ciarán Hinds (Litvenko), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

Al sinds het uitbrengen van Super Mario Bros. in 1993 is Hollywood nog steeds naarstig op zoek naar zijn eerste alom geprezen gameverfilming. In die meer dan twintig jaar durende periode is geen enkele film gebaseerd op een videogame voorbijgekomen die gemiddeld genomen een positieve ontvangst bij de critici wist te bemachtigen. Op financieel gebied zijn daarentegen wel een aantal successen aan te wijzen. Zo draait de Resident Evil-reeks al jaren sterk mee, en ook de twee Tomb Raider-films met Angelina Jolie deden het niet verkeerd in de bioscopen. Het in 2007 verschenen Hitman deed de kassa’s eveneens aardig rinkelen ondanks een magere kritische ontvangst. Een vervolg leek een logische gedachte, maar verbazingwekkend genoeg besloot men om de franchise een kleine acht jaar later maar te rebooten. Hitman: Agent 47 bewijst dat dit geen al te beste zet was.

Desalniettemin is het niet moeilijk om de aantrekkingskracht van het hoofdpersonage uit de langlopende spellenreeks te herkennen. De zwijgzame, kille huurmoordenaar is met zijn kale hoofd, streepjescode tattoo, strakke maatpak met bloedrode stropdas en leren handschoenen immers een opvallende verschijning. Oorspronkelijk was het acteur Paul Walker die in deze reboot de rol van het iconische personage op zich zou nemen, maar na diens overlijden werd het stokje overgenomen door Rupert Friend. Geen verkeerde keuze, want als er dan toch een klein lichtpuntje gevonden moet worden tussen de rommel, dan is het wel het bij vlagen best aardige spel van Friend. Het stijve Britse accent is misschien een beetje onwennig, maar wanneer de acteur zijn mond dichthoudt maakt zijn ijzig koude blik een hoop goed. Het is duidelijk dat Friend goed gekeken heeft naar Anthony Hopkins' vertolking van Hannibal Lecter, want op het knipperen van zijn ogen kun je hem maar zelden betrappen.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Hitman: Agent 47 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vernietigende kritieken vooral op RT maar nu ik de film gezien heb vind ik het wel meevallen. Coole......"

Tarkus

"...Goede actieprent met een prima verhaal. Niet alleen is dit een misdaadfilm maar ook SF. En wat dan......"

pmw84

"...Gewoon een dikke schande voor verfilming van een Game Hollywood weet weer hoe een troep moeten le......"

Hitman: Agent 47

acties