Blu-Ray Review: Hitman: Agent 47

Blu-Ray Review: Hitman: Agent 47

Prima HD uitgave, al is het te hopen dat de 2016 gameverfilmingen beter uitpakken.


Regie: Aleksander Bach | Cast: Rupert Friend (Agent 47), Hannah Ware (Katia), Zachary Quinto (John Smith), Thomas Kretschmann (Le Clerq), Ciarán Hinds (Litvenko), e.a. Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 4 september 2015 | FilmTotaal recensie: Hitman: Agent 47

Dit jaar verschijnen er maar liefst vier films die gebaseerd zijn op games. Dit is redelijk opvallend aangezien verfilmingen van games veelal erg mager uitpakken, zowel financieel als kwalitatief. In 2015 was er slechts één game-film: Hitman: Agent 47. Opnieuw was het geen hoogstaand product; de film van Aleksander Bach werd over het algemeen met de grond gelijk gemaakt, door de critici, maar ook het publiek.

Met Rupert Friend in de titelrol en een spectaculaire trailer (op visueel gebied dan) werd de tweede 'Hitman'-verfilming wel een redelijk financieel succes, al was dit vooral te danken aan de opbrengst buiten het thuisland. In de States flopte de film namelijk fors. Onlangs bracht 20th Century Fox Hitman: Agent 47 uit op Blu-ray.

Synopsis

De genetisch gemodificeerde huurmoordenaar is vernoemd naar de laatste twee cijfers van een in zijn nek getatoeëerde barcode en is het resultaat van tientallen jaren onderzoek en 46 prototypes. Dat heeft ertoe geleid dat 47 over ongekende kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie beschikt. Zijn nieuwste doelwit is een mega-bedrijf dat het geheime verleden van Agent 47 wil achterhalen, om zo een leger van nog betere moordenaars te creëren. Samen met een jonge vrouw, die misschien in staat is hun machtige en geheime tegenstanders te verslaan, wordt 47 geconfronteerd met zijn verbijsterende afkomst en begint hij een episch gevecht tegen zijn dodelijkste vijand.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Hitman: Agent 47 bijna compleet "rotten" met 9 procent. De IMDb noteert betere 5,8 na ruim 46 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een magere 3,3 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Hitman: Agent 47 bedroeg zo'n $35 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de "game-film" een te zwakke $8,3 miljoen en eindigde na 8 weken op een magere $22,5 miljoen. Wereldwijd kwam de teller echter uit op een veel sterkere $82,3 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op ruim 7 ton in dollars.

[/url]
Film: Hitman: Agent 47 | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Verwijderde Scènes | De Dodenlijst | De Making-of Hitman | Ultieme Actie: De Choreografie van de Gevechten | Hitman: Agent 47 strip | De Making-of van het Stripboek | Promotionele Featurettes | Galerijen | Postergalerij | Bioscooptrailers | EAN: 8712626061298 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Hitman: Agent 47 zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een uniek design, welke niet in postervorm lijkt te zijn verschenen.

Beeld & geluid

Puur op beeld en geluid is dit een uitstekende uitgave. De beeld is vooral in de close-ups kraakhelder en scherp en de kleuren zijn vol en warm. De donkere scènes doen het over het algemeen ook erg netjes, al lijken ze soms iets te donker waardoor details wat wegvallen. Heel storend is dit overigens niet. Het geluid wordt aangeleverd door een DTS-HD 7.1 geluidstrack en dat is te merken. Ondanks dat de ondersteunende filmmuziek soms wel heel standaard aandoet, zorgt het volle geluid voor voldoende spanning tijdens de actiescènes. Ook zijn er de nodige geluidseffecten waarneembaar. Al met al een kwaliteit die je iedere film zou gunnen.

Bonusmateriaal

20th Century Fox Home Entertainment heeft mooie reeks bonusmateriaal op de schijf geplaatst. De meer inhoudelijke extra's starten met De Dodenlijst, een PiP-track waarin aanvullende informatie wordt gegeven over de film in tekst (in het Nederlands!) en beeld, waarbij de focus ligt op het aantal slachtoffers en concept-art. Mooi gedaan! De Making-of is dan weer erg mager. Het is slechts een reeks interviews geplakt over beelden uit de hoofdfilm. Interessanter is Ultieme Actie: De Choreografie van de Gevechten, waarin de focus ligt op de opnames van de vechtscènes, veelal in combinatie met beelden van achter de schermen.

Hitman: Agent 47 Strip is ook daadwerkelijk de complete strip, welke geldt als een officiële inleiding tot de film. Leuk. Ook is er een Making of van de strip te bekijken. En dan zijn er ook nog vijf zeer korte online-featurettes, drie verwijderde scènes, twee galerijen met foto's en posters en twee bioscooptrailers.

Snelle actiefilm om snel te kijken (en waarschijnlijk snel te vergeten); op een prima Blu-ray uitgave

Ondanks dat we graag een goede gameverfilming zouden willen zien, lijkt het - op een enkele uitzondering na - een te grote opgave om dit te realiseren. Ook Hitman: Agent 47 kan toegevoegd worden aan de enorme reeks middelmatige [url=http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=43215]gameverfilmingen
die door de jaren heen zijn verschenen. Dit jaar krijgen we eerst de animatiefilms Ratchet and Clank en The Angry Birds Movie en vervolgens de live-action films Warcraft en Assassin's Creed. De kans lijkt groot dat minimaal één van deze films wel zal uitblinken.

De Blu-ray uitgave van de tweede Hitman-film is zeker netjes. Het beeld en geluid zijn sterk en er zijn voldoende extra's voor de fans. Hieronder de online featurette 'Ultimate Hitman':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair