Oculus (2013)

You see what it wants you to see.

Reviews (3)

Yor=

Avatar

Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog, maar ik vond de film eigenlijk tegenvallen. Verhaal wordt langzaam opgebouwd en het lijkt allemaal erg spannend te gaan worden. Het einde was voor mij echter een anti-climax. Die zie je echt van mijlenver aankomen! Bovendien is het acteerwerk nu ook niet echt super. Al met al een mager zesje, maar dat zit hem vooral in het feit dat ik toch wel steeds wilde blijven kijken...

TomBroers

Avatar

Eindelijk weer eens een horrorfilm om van te smullen, geen remake of weer iets van hetzelfde.

Oculus neemt zich de tijd om de spanning en het verhaal heerlijk op te bouwen, iets waar ik erg van hou. Op deze manier krijg je een goede band met de personages en kun je je een stuk beter in de film inleven. Het verhaal achter de film is dik in orde, al blijft het soms een beetje wazig, dit bevorderd wel de spanning.

Wanneer de film eenmaal los is, word je compleet in het verhaal meegezogen, de spanning, de wisselingen van tijd, je weet niet meer wat echt of niet echt is... De film blijft tot het (geweldige) eind toe super spannend, enkele leuke schrikeffecten erbij en je hebt een goede horrorfilm met een goed verhaal. Dat is precies wat Oculus is!

7/10

Arteron

Avatar

Net naar de film geweest en het is voor mij de sterkste horror sinds jaren. Serieus, wat een sterke film. De opbouw vond ik wat onduidelijk en rustig aan. Het lijkt dan op een standaard schrik-effect horror. Naarmate de film vordert wordt deze steeds beter en is het een grote rit vol manipulatie, zowel voor de personages als de kijker. De manier van heden en verleden met elkaar te verweven werk hier nog extra aan bij. Spannend tot op de laatste scene (ik betrapte mezelf op samengeknepen handen), het blijft tot op het laatst gissen waar het verhaal heen gaat en het beste is dat het een ontzettend goede psychologische uitwerking heeft met een spanningsboog waar je U tegen zegt. Voor mij 10 sterren!