Regression (2015)

Fear always finds its victim.

Reviews (2)

Spider-fan

Avatar

Het is een interessant gegeven in hoeverre hypnotherapie betrouwbaar is om misdrijven te onderzoeken en in hoeverre dit als beïnvloeding gezien kan worden of als bewijs kan en mag dienen.
Toch is het in de film niet sterk uitgewerkt. Misschien is het de vorm waarvoor gekozen is: de film komt over als occulte thriller, af en toe neigend richting horror. Misschien was het als rechtbankdrama sterker over gekomen omdat dan alle vorens en tegens duidelijker ter sprake hadden kunnen komen. Nu concentreert het zich zoals dat bij een thriller hoort sterk op het mysterie en de ontknoping daarvan is niet zo sterk en alle velen malen gedaan.

Toch leuk om Watson in een dergelijke film te zien, omdat ik haar nog nooit in zo'n duistere film gezien had. En op zich past ze er goed in, ook al is haar rol niet zo heel groot.
De film ziet er qua camerawerk en locaties ook mooi en sfeervol uit. Ik had van Amenabár op grond van zijn eerdere thrillers en horror wat meer verwacht, maar een enorme afknapper is het ook niet.

MovieMazzter

Avatar

Een interessante thriller die zoals beschreven in de recensie niet iedereen zal aanspreken. Het is geen eenvoudig onderwerp en de plotwending zal ook niet iedereen bevallen. Je zou de film ook een soort docu kunnen noemen naar aanleiding van enkele waargebeurde zaken in de VS in de jaren 90. Een waarschuwing wat massa-hysterie, tunnelvisie en gebrek aan een nuchtere, objectieve kijk op zaken kan veroorzaken. Zeker als het 'slachtoffer' een jong 'onschuldig' meisje is. Ethan Hawke, David Thewlis en Emma Watson leveren prima werk in deze film en de opbouw in de film is sterk. Voor het grote publiek is deze film wellicht niet zo geschikt, maar ik heb er wel waardering voor. IMDB waardering is aan de te lage kant. Kijk en oordeel zelf. 7/10