The Intern (2015)

Experience never gets old.

Gepensioneerde Robert De Niro gaat stage lopen bij carrièrevrouw Anne Hathaway in aangename feelgoodfilm van Nancy Meyers.
play

6,2 details

  • 121 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Ben Whittaker is een 70-jarige weduwnaar die erachter komt dat het leven van een pensionaris lang niet zo leuk is als hij vooraf had gedacht. Ben ziet een kans om weer aan het werk te gaan en gaat stage lopen bij een modewebsite die onder leiding staat van Jules Ostin.

Regie
Nancy Meyers
Cast
Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Nat Wolff, Adam DeVine, C.J. Wilson, Celia Weston, Linda Lavin, Anders Holm, Steve Vinovich, Andrew Rannells, Christina Scherer, Zack Pearlman, JoJo Kushner, Jason Orley, Ilan Krigsfeld.
Release
25.09.2015
Release NL
24.09.2015
Release DVD
09.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Nancy Meyers| Cast: Robert De Niro (Ben), Anne Hathaway (Jules), Rene Russo (Fiona), Anders Holm (Matt), Andrew Rannells (Cameron), Adam DeVine (Jason), Zack Pearlman (Davis) e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2015

Ben Whittaker is een zeventigjarige weduwnaar die zich geen raad weet met zijn status als gepensioneerde. Hij probeert van alles om de verveling tegen te gaan, van deelname aan een Tai Chi clubje tot het nemen van lessen Mandarijn, want: “retirement is an ongoing relentless effort in creativity”. Als hij op een dag een vacature ziet voor senior stagiair bij een hip modebedrijf, besluit hij die kans met beide handen aan te pakken. Hij komt direct te werken voor bazin Jules Ostin, een ambitieuze en hardwerkende moderne vrouw. In eerste instantie ziet Jules Ben liever gaan dan komen, maar het duurt niet lang voordat Ben zich opwerpt als een onmisbare kracht, vaderfiguur én goede vriend van de drukke dame.

The Intern is een prent van Nancy Meyers, bekend van films als It's Complicated, The Holiday en Something's Gotta Give. Films met een hoog Net5-gehalte dus. Voor haar nieuwste film heeft ze met Robert De Niro en Anne Hathaway de beschikking over twee Oscarwinnaars die nog nooit eerder samen in een film speelden. Robert De Niro krijgt de laatste jaren vaak kritiek op zijn acteerwerk, omdat hij tegenwoordig in veel films op de automatische piloot werkt. Ook in The Intern hoeft hij nooit diep echt diep te gaan, maar dat werkt nu eigenlijk wel in zijn voordeel. Het teren op zijn charisma en ervaring past namelijk prima bij zijn rol van de sympathieke Ben. Ook Anne Hathaway is op haar plek als de workaholic die achter haar uitstraling van harde zakenvrouw vol onzekerheden zit. Er is sprake van een goede chemie tussen de twee Oscarwinnaars. Het is aangenaam kijken naar de zich ontwikkelende relatie tussen hun personages, bijvoorbeeld in de scène waarin de twee laat op kantoor doorwerken en met elkaar binden bij een pizza en een paar biertjes. Daarnaast is er een stoet aan aimabele bijpersonages, zoals de masseuse Fiona op wie Ben een oogje heeft, en het handjevol jonge hippe collega's die al snel voor Bens charmes vallen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Intern Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Ik vond het een aangename film om naar te kijken. Dat komt wat mij betreft door Hathaway en De Niro,......"

MovieMazzter

"...Normaal gesproken een genre films dat mij niet aanspreekt en die twijfels werden zeker in het begin......"

The Intern

acties