Into the Storm (2014)

Go

Reviews (3)

longshot

Avatar

Ik ben het met mark eens en voor het grootste deel niet met tarkus.
Ik vond de film heel spectaculair, veel beter dan bijvoorbeeld de film twister.
Er was helemaal niets aan te merken op de special effects. Het was buitengewoon realistisch voor zover ik dat kan beoordelen. Het verhaal en acteren vond ik ook prima en goed gecast. Al met al een geslaagd filmpje, niet saai wat de titel wel doet vermoeden.

Inderdaad wilden ze op de valreep een boodschap mee geven: 'ons geloof draagt ons geweldige Amerikanen over deze moeilijke tijden' of zo met het bekende trompet getoeter waar je als ongelovige Nederlandse kijker niet op zit te wachten.

Tarkus

Avatar

Ik had van deze film veel meer verwacht, ik kijk er zelfs al een tijdje naar uit, maar het is me toch erg tegen gevallen.
De speciale effecten zijn redelijk tot goed, en de beelden van de stormscènes spectaculair.
Maar voor een goed verhaal moet je deze film niet kijken, en ook al niet om de vertolkingen, want verhaal en acteerprestaties zijn beneden alle peil.
Leuk om de film te bekijken alleen voor de storm, maar verder zijn we dan wel uitgepraat.
Sarah Wayne Callies, was voor mij de enige bekende naam in deze film ('Prison Break' en 'The Walking Dead'), maar ook zij doet het hier niet naar behoren, ze is stukken beter in de beide reeksen die ik net noemde.

TomV

Avatar

Anderhalf uur naar guitige katten filmpjes kijken was een beter idee geweest ipv naar Into the Storm te gaan. Even wat pro's en cons:


Pro's:
- Graphics zijn goed te doen
- Gratis cola
- Gratis chips

Cons:
- Ik heb sinds tijden weer eens een film gezien die zijn publiek totaal niet serieus nam. Hieronder even wat opsommingen:
--- De gehele film word onderstreept dat er geen bereik is met je telefoon, want ja de storm heeft alle palen de grond uitgetrokken. Storm loopt ten einde: De eerste de beste scene pakt 1 van de figuranten zijn telefoon en begint doodleuk met ze dochter te bellen
--- ALLE camera's-telefoon zijn waterdicht. Je kan dus gewoon met je 15000 euro dure high tech Full HD 1080p/4k camera onder de douche gaan staan of onderwater beelden maken want het kan namelijk ook in deze film
--- Een figurant heeft 5 minuten screen tijd gehad en staat op het punt de pijp aan maarten te geven. Maar dat word dan uitgebreid uitgelicht en zou een tranen trek momentje moeten zijn. Moest ik daar rouwig om zijn? Ik was meer rouwig om die kleine verwijzingen naar wel een topfilm (na dit is de volgende film gewoon een top film!) Twister?
- Nu even verder met de film in het algemeen: De karakters/figuranten zijn waardeloos geacteerd. 2 bekende figureren spelen er in mee maar dat hadden net zo goed 2 mensen uit een bejaarden te huis kunnen zijn. Of iemand die al 2600 keer een foto liked/shared op fb over een bankstel maar die nog steeds niet gewonnen heeft.
- Logica is dus ver tot heel ver te zoeken. Heeft waarschijnlijk de storm meegenomen.
- Verhaal is niet spannend. Maar er zit toch een tornado achter hun aan? Ja, maar de regisseur krijgt het voor elkaar om 3 groepjes te filmen waardoor de focus té vaak word weggedraaid om nog even dat andere lijntje mee te nemen. Had het bij alleen de jagers gehouden en je had meer met je karakters/verhaal kunnen doen. Nu is het 1 grote zeepbel geworden waar niemand blij van word.
- En had WB NL nou niet even 10 seconden kunnen knippen in deze rampenfilm? Leuk hoor dat een storm alles vernietigd op ze pad en natuurlijk begrijp ik dat het mooie beelden geeft als zo'n storm over een vliegveld heen gaat, maar MH-17 zit nog vers in het geheugen... Door deze actie krijgt de film sowieso een halve punt aftrek...

1.5/5