The Drop

The Drop (2014)

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Mooie rustige film die misschien wat cliche's bevat en het meeste volgens het boekje doet maar dankzij een prima cast en goede sfeer toch een uitstekende film is.

Hardy speelt een sterke rol en waar ik eerst dacht dat die een beetje achterlijk was blijkt die veel meer in zijn mars te hebben.
Matthias Schoenaerts zet een ook een prima rol neer met dreiging en ook hij blijkt toch niet het karakter te zijn wat je denkt dat hij is
Gandolfini (rip) is ook weer een genot om naar te kijken en eigenlijk had hij een grotere film carriere verdiend. Gelukkig heeft hij Tony Soprano achtergelaten op zijn cv.

Het debuut van een Belg in Amerika en het is duidelijk dat er wel op safe gespeeld wordt. Geen project dat een fiasco kan worden maar ondertussen wel de kansen om met zulke acteurs er een mooie film van te maken want met B-acteurs was dat zeker niet gelukt.

Een 8

Tarkus

Avatar

Geen slechte film, maar had er toch meer van verwacht.
Ik heb de film niet gekocht omdat regisseur Michaël R. Roskam een Belg is (zijn 'Rundskop' was trouwens veel beter) en ook niet omdat onze Matthias Schoenaerts erin mee doet (hij is wel beter in de Engelstalige films die ik tot nu toe van hem heb gezien dan in de Belgische film, waar hij altijd onverstaanbaar is).
Maar ik heb me deze film aangeschaft omdat het de laatste film is met James Gandolfini (de film is trouwens aan hem opgedragen), die wel voor altijd onlosmakelijk zal verbonden blijven aan zijn rol van Tony Soprano in 'The Sopranos', en die zoals U wellicht weet on veel te vroeg en plots is ontvallen. Hoewel zijn rol in deze film niet zo groot, maar ook niet onbelangrijk, is, doet hij het als vanouds puik.
Maar ook was ik benieuwd naar de rol van Noomi Rapace die ik uitermate bewonder sinds haar rol in de Millennium films, waar ze me overdonderde met haar prachtprestatie. En ook in deze film doet ze het weer uitstekend.
Hoofdrol is voor Tom Hardy, die wel zorgt voor een onverwachte finale in deze verder nogal wat saaie prent.
Ik kijk uit naar de volgende rollen van het drietal Hardy, Rapace en Schoenaerts.
Helaas kan men niet meer uitkijken naar verdere, ongetwijfeld mooie, rollen van Gandolfini :(