The Jungle Book (2016)

The legend will never be the same.

Reviews (2)

Scheerzeep

Avatar

'The Jungle Book' van regisseur John Favreau is een Disney-klassieker omgetoverd tot een ware live-action kaskraker, die zich buitengewoon goed staande weet te houden in de woeste film jungle. Wie deze film gaat bekijken zal worden ondergedompeld in een magisch bladendek en weer even worden teruggevoerd naar zijn honingzoete kindertijd, want wat is deze film genieten zeg! Inclusief de kenmerkende muziek en rake humor!

Helaas heeft 'The Red Flower' wel wat pagina's van het script weggebrand, zo lijkt het af en toe wel. De film springt behoorlijk van de hak op de tak. Iets wat misschien niet zo geheel gek is in een jungle, maar soms toch vrij storend is. Daarbij is de gekozen beeldbreedte te smal en voegt de 3D niet veel toe: daar had veel meer mee kunnen worden gedaan (blijf vooral zitten voor de aftiteling).

Het grootste struikelblok vind ik eigenlijk nog wel dat de film niet in het Nederlands beschikbaar is. Eigenlijk vind ik dat zelfs vrij kwalijk van Disney. De film is zeker niet te duister en ook prima te pruimen voor een jonger publiek. Ook voor mensen die niet kunnen lezen zou dat een uitkomst bieden.

The Jungle Book is namelijk net als zijn animatie-origineel een heerlijk luchtige oase aan entertainment en plezier. Het verhaal is bekend, Neel Sethi speelt Mowgli als een ware Oscar-acteur (vooral hoe hij zo fantastisch 'kinderlijk' speelt is echt geweldig) en de animatie van de dieren en omgeving is meer dan prima.

Hier en daar had het allemaal wat strakker gekunnen, maar deze versie van The Jungle Book is een schitterende ode aan de originele Disney-klassieker en het boek van Joseph Rudyard Kipling! Gaat dat zien!

4/5 sterren (een 8 dus)

Ereptile

Avatar

Vandaag de film gezien, en het was alles wat ik er van gehoopt had en meer! :W

Allereerst ziet de film er echt geweldig uit! Visueel vind ik het een parel. En dat de dieren praten is absoluut niet storend geweest. Ik ben het ook eens met de recensie dat de dieren duidelijk hun natuurlijke trekjes hebben behouden, en op een dierlijke manier hun emoties wisten te tonen. En ook hoe zeKaa's hypnose realistisch hebben weten neer te zetten Dat maakte het net wat realistischer. Net als de geluiden die de dieren maakten Smiley face

De acteurs (ook de acteur van Mowgli) vond ik goed gecast! De stemmen kloppen gewoon bij de dieren. En hoe Shere Khan werd neergezet vond ik gewoon super...

De muziek... Nostalgisch. Vanaf het eerste moment dat de film opende (met de zelfde muziek als de Disney animatie film), tot aan de credits nam het me echt mee de wereld in Smiley face

Het verhaal vond ik ook erg goed. Het week hier en daar af van de Disney animatie versie, wat voor mij vernieuwend werkte. Maar dat ze ook elementen uit het boek hebben gemaakt maakt het een sterke combinatie! Er zitten krachtige scenes tussen die bij mij de gevoelige snaar raakte, en ook humoristische kanten in deze film die het vermakelijk maakte.

De combinatie van stemmencast, visueel prachtig, een goed en sterk verhaal gecombineerd met een vleugje nostalgie en verwijzingen naar de eerdere Jungle Book film, maken dat ik deze film de volle score geef! 10/10 :W