Dorsvloer vol confetti

6,7 details

  • 94 Min
  • Drama
  • België
  • Nederland
94 Min België

Katelijne is een jong meisje dat in een streng protestants boerengezin opgroeit. Ze is het enige meisje tussen zes broers en daardoor wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij. Katelijne voelt zich buitengesloten in de dagelijkse gesprekken die zij voeren. Om die reden laat Katelijne haar verbeelding de vrije loop gaan en geeft ze zich toe aan Bijbelse verhalen, roddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Tijdens de bruiloft van haar broer overdondert ze echter haar familie met literatuur, waarmee ze afscheid neemt van haar jeugd.

Regie
Tallulah Hazekamp Schwab
Cast
Genio De Groot, Tom van Kessel, Steven van Watermeulen, Suzan Boogaerdt, Yannick de Waal, Hendrikje Nieuwerf, Marie Louise Stheins, Beate Uma Haije.
Release
18.09.2014
Release NL
18.09.2014
Release DVD
30.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tallulah Schwab | Cast: Hendrikje Nieuwerf (Katelijne), Suzan Boogaerdt (moeder), Tom van Kessel (Rogier), Steven van Watermeulen (vader), Genio de Groot (opa), Yannick de Waal (Christiaan), Marie Louise Stheins (oma) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2014

Dorsvloer Vol Confetti, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur, gaat over de twaalfjarige Katelijne. Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een boerengezin in Zeeland. Een strenggelovig boerengezin, waar weinig ruimte is voor zelfontplooiing. Als enig meisje heeft ze het lastig tussen haar zes broers. Waar haar broers mogen werken op de boerderij en lekker buiten kunnen ravotten, wordt van Katelijne verwacht dat ze zich als een echt kuis meisje gedraagt. Haar grote fantasie is haar enige vrijheid en geeft haar de moed zich subtiel te ontworstelen uit het strenggelovige milieu.

Schwab heeft de Zeeuwse sfeer goed weten te vangen. Niet alleen de religieuze kant, maar vooral ook de Zeeuwse nuchterheid. Best knap als je bedenkt dat Schwab zelf is opgegroeid in Noorwegen. Een echte Zeeuw zal haar misschien wel op schoonheidsfoutjes kunnen betrappen, maar dat zij haar op voorhand vergeven.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Dorsvloer vol confetti Nieuwsberichten