Cold in July (2014)

How many men can one bullet kill?

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Wist vantevoren niet wat ik van deze film moest verwachten.
Het blijkt een verrassend goede wraakfilm annex thriller te zijn met de drie heren in de hoofrollen (Michael C. Hall, Don Johnson en Sam Shepard) in uitstekende vorm. De film kent enkele goede plotwendingen en verrassingen die ook prima getimed zijn, waardoor het thriller-element gehandhaafd blijft. Een minpuntje is wellicht dat bepaalde situaties wel heel erg op het toeval berusten. Hall die 's avonds erg laat naar het politie-bureau gaat en heel toevallig Shepard afgevoerd ziet worden en besluit te gaan volgen . Samengevat een uitstekende en wat onbekende film die je aan het scherm gekluisterd houdt. De waardering op IMDB is wat mij betreft echt te laag. Wat mij betreft komt er een vervolg. 8/10

Tarkus

Avatar

Eerste film die ik zie met Michael C. Hall (heb hem ook daarom gekocht) in een van de hoofdrollen.
We kennen hem natuurlijk allemaal van de serie Dexter, waarin hij de hoofdrol speelt, en het is even wennen om hem hier in een andere rol te zien.
Maar hij doet het wel voortreffelijke.
Sam Shepard is een vaste waarde in de filmwereld en behoeft weinig commentaar, is altijd uitstekend.
En dan hebben we Don Johnson, die na zijn optreden in 'Django Unchained' opnieuw de smaak van het, goed, acteren lijkt te pakken te hebben, want ook in deze prent is hij grandioos.
Bovendien heeft deze film dan ook nog eens een zeer goed scenario, dat vol verrassingen en plotwendingen zit en dan krijg je natuurlijk een buitengewoon goede film.
Ik heb me rotgeamuseerd met deze film, meer van dat en ik kijk er nog meer dan ik nu al doe. Smiley face
Tamelijk onbekende film, maar wel warm aanbevolen, al laat de titel dat dan weer niet vermoeden Smiley face

johnwayne

Avatar

Wanneer Richard Dane (Hall) een inbreker in z'n huis dood schiet weet hij niet dat hij op de wraak kan rekenen van de vader van de vermeende inbreker. Wie na ongeveer een half uur na het begin denkt een simpele wraakfilm te zien komt gelukkig bedrogen uit. Het verhaal heeft enkele aardige verrassingen in petto, waardoor de spanning in deze kleine thriller blijft. De cast is in prima vorm, waarbij vooral Don Johnson enkele scènes weet te stelen.
De film speelt in 1989 en de soundtrack heeft dan ook het synthesizer-geluid dat men vaker had bij jaren '80 thrillers. In deze film past het wonderwel en deed het mij denken aan de sound van John Carpenter.
Regisseur Mickle heeft daarnaast duidelijk inspiratie gezocht bij de Coens (Bloodsimple).
Een thriller die ik zeer kan aanbevelen.