Sinister 2 (2015)

Met een sterk verhaal en een griezelige sfeer is Sinister 2 het zeldzame horrorvervolg dat beter is dan zijn voorganger.
play

4,6 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigde Staten

Sinister 2 gaat over een beschermende moeder (Shannyn Sossamon) van een negenjarige tweeling (Robert en Dartanian Sloan). Ze wonen in een afgelegen huis, een plek die ze eigenlijk zo snel mogelijk zouden moeten verlaten. James Ransone keert terug als de hulpsheriff uit de eerste film.

Regie
Ciaran Foy
Cast
Shannyn Sossamon, James Ransone, John Beasley, Lucas Jade Zumann, Tate Ellington, Nicholas King, Robert Daniel Sloan, Tory O. Davis, Dartanian Sloan, Lea Coco, Olivia Rainey, Jaden Klein, Caden M. Fritz, Laila Haley, Michael B. Woods.
Release
21.08.2015
Release NL
20.08.2015
Release DVD
12.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ciarán Foy | Cast: James Ranson (Deputy So & So), Shannyn Sossamon (Courtney Collins), Robert Daniel Sloan (Dylan Collins), Dartanian Sloan (Zach Collins), Lea Coco (Clint Collins), Tate Ellington (Dr. Stomberg) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2015

Met producties als Paranormal Acitvity, Insidious en The Conjuring lijkt Blumhouse Pictures hofleverancier van het horrorgenre. Allemaal gemaakt met een relatief laag budget, maar stuk voor stuk grote successen aan de kassa. In dit rijtje hoort ook het in 2012 verschenen Sinister. De film werd een grote hit en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Dat liet even op zich wachten, want in de tussentijd werd regisseur Scott Derrickson door Marvel gepaaid voor hun Dr. Strange. Ciarán Foy nam zijn plaats in en drie jaar later is er dan eindelijk dit vervolg.

In een poging hun voordeel te doen met het succes van hun voorganger, herhalen de meeste horrorvervolgen het bekende trucje. Als de openingstitels beginnen, lijkt het erop dat Sinister 2 voor diezelfde aanpak gaat. Het vervolg opent met gruizige camerabeelden van een bloedstollende moord, maar gelukkig blijkt al snel dat regisseur Foy en schrijver-producent Derrickson voor een andere aanpak gaan. Ze pakken de draad kort na de gebeurtenissen uit het eerste deel weer op. De gruwelijke dood van schrijver Ellison Oswalt en diens familie zijn deputy So & So niet in de koude kleren gaan zitten. Kriskras reist hij door het land in een poging meer te weten te komen over demon Bughuul en het patroon van moorden te doorbreken.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Sinister 2 Nieuwsberichten

Sinister 2

acties