The Walk (2015)

Every dream begins with a single step

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Uitstekende film vind ik dit.
Waar gebeurd, en adembenemende beelden.
Ik had de documentaire over dit waagstuk al eens gezien (Man On Wire) en ook dat was adembenemend, maar hier zijn de beelden nog eens zo mooi.
Op bepaalde momenten had ikzelf klamme handen van het zien van dit waagstuk op zo'n grote hoogte.
Puike rol van Joseph Gordon-Levitt.
Ik zou aan zo'n stunt nooit beginnen hoor, heb er nog de rillingen van... Smiley face
Warm aanbevolen deze film !!

Roeltje

Avatar

Verrassend vlotte en mooie film! Joseph Gordon-Levitt speelt een prachtig personage! Ten eerste zijn zijn looks en accent echt perfect. Ten tweede is de manier waarop hij Philippe neerzet heel knap. Hij heeft hem echt een persoonlijkheid gegeven en dicht naar zich toegetrokken. Het moet een personage zijn geweest die ver van zijn belevingswereld heeft afgestaan, maar hij speelt het prachtig, excentriek, gemotiveerd en met een duister tintje, wat we nog niet van hem gezien hebben.

De film heeft een vlotte en lekker wegkijkende vibe. De laatste akte waar Philippe het koord opgaat is erg mooi, best spannend en vol geweldige 3D- effecten. Maar dat was voor mij niet eens het beste en boeiendste deel van de film. De weg er naartoe, hoe hij zijn grote plan klaargespeeld krijgt, wat hij daarvoor moet opofferen, hoe zijn vrienden erover denken, dat is (verrassend genoeg) het mooiste aan deze prent.

De film is geschreven en gemaakt in een narratieve stijl. Er zijn een aantal momenten waar de film terugvalt op Philippe die staat de vertellen op het Vrijheidsbeeld. In mijn ogen had dit niet gehoeven. Het leid niet per se af, de film houd van begin tot eind deze stijl aan, maar als echt een toevoeging voelde het ook niet. Verder is het een lekker wegkijkende film, met mooie 3D effecten, een geweldig hoofdpersonage, prima humor en een goede laatste akte. Al was dat dus niet eens het beste deel aan de film, ook te danken aan de trailer die daar al een deel van laat zien.

8/10

johnwayne

Avatar

Het is jammer dat het grote publiek deze film niet weet te vinden, want Robert Zemeckis heeft een indrukwekkende film gemaakt. Zoals je van hem mag verwachten zorgt hij weer voor fenomenale beelden, maar is hij ook één van de weinige regisseurs die 3-D op een effectieve manier weet te gebruiken. Daarnaast is Joseph Gordon-Levitt in bloedvorm als Phillipe Petit. Deze film zal op t.v. behoorlijk aan kracht inboeten en is het beste in de bioscoop te bekijken. Ondanks dat ik wist hoe e.e.a. zou aflopen, zat ik op het puntje van mijn stoel.