Son of a Gun (2014)

Gold is thicker than blood.

Intrigerende actiethriller die ondanks een aantal clichés een prettig onvoorspelbaar karakter heeft.
play

6,0 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
108 Min Australië

JR is 19 en zit vast voor een klein vergrijp. Al snel leert hij de harde realiteit van het gevangenisleven. Bescherming is noodzakelijk om te kunnen overleven en al snel komt JR onder bescherming van de meest beruchte misdadiger van Australië, Brendan Lynch, te staan. Maar dat is niet gratis, want zodra JR op vrije voeten komt, moet hij Lynch en zijn bende helpen ontsnappen. Als beloning mag JR meehelpen met een reeks overvallen waarmee miljoenen dollars verdiend kunnen worden.

Regie
Julius Avery
Cast
Alicia Vikander, Ewan McGregor, Brenton Thwaites, Damon Herriman, Matthew Nable, Nash Edgerton, Jacek Koman, Eddie Baroo, Brendan Kerkvliet, Tom Budge, Geoff Kelso, Karl Knight, Matt Flannagan, Kazimir Sas, Peter Neaves, Jared De' Har, Sam Hutchin, Craig Sparrowhawk.
Release
16.10.2014
Release NL
09.04.2015
Release DVD
11.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Julius Avery | Cast: Brenton Thwaites (JR), Ewan McGregor (Brendan Lynch), Alicia Vikander (Tasha), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2014

“Dat wordt een mooie nieuwe start”, concludeert de cipier na een paar korte vragen aan JR. De negentienjarige jongen heeft zowel binnen als buiten de gevangenis geen contacten, en hoeft maar een paar maanden te zitten. Dat de bewaker niet weet waar hij het over heeft, wordt al snel duidelijk in Son of a Gun. JR is juist de perfecte criminele handlanger.

Met een straf van twintig jaar gaat zware crimineel Brendan voorlopig nergens heen, dus ziet hij wel iets in de nieuweling die binnen afzienbare tijd weer buiten de gevangenismuren rond zal lopen. JR heeft aanvankelijk helemaal geen zin om mee te werken, maar komt er al snel achter dat hij zelfs in de korte tijd dat hij achter de tralies zit, de nodige bescherming kan gebruiken. Een boom van een vent ziet namelijk wel wat in het verse vlees dat net is binnen komen wandelen. Even later wordt de agressieve klerenkast over een reling gegooid. De deal tussen JR en Brendan is rond.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Son of a Gun Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

dokkie

"...Wat een klotefilm hangt van klisjees aan elkaar, na een half uur kon ik het niet meer aanzien..."

MovieMazzter

"...Een redelijke actiefilm met een fiks aantal bekende ingredienten. Vernieuwend is de film op geen enk......"

Tarkus

"...Redelijke misdaadfilm. Goede rolverdeling, met één grote naam, Ewan McGregor, die het erg goed doet......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Son of a Gun

acties