5,5 details

  • Drama
  • Nederland
Nederland

Julia voelt niets meer. Ze verlaat haar gezin om te ontkomen aan de sleur van alle dag. Ze wil leven, liefde, seks en weer kunnen voelen. Tijdens de zoektocht naar zichzelf komt ze erachter dat een geheim uit haar jeugd haar leven nog steeds bepaalt.

Regie
Ineke Houtman
Cast
Abbey Hoes, Isa Hoes, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Kees Boot, Edwin Jonker, Tom Jansen, Rik Mayall, Diana Dobbelman, Ellen Schoeters, Edwin Alofs, Rupinder Nagra, Pjotr van Antwerpen, Peter Brownbill.
Release
30.04.2015
Release NL
30.04.2015
Release DVD
25.08.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ineke Houtman | Cast: Isa Hoes (Julia), Edwin Jonker (‘Romeo’), Abbey Hoes (Jonge Julia), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Jimmy), Kees Boot (Paul), Rik Mayall (Eddie), Diana Dobbelman (Julia’s Moeder), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

Het gezinsleven is voor velen een machine met een strakke planning die behoorlijk wat organisatievermogen vergt. Kroost dat van huis naar school en van school naar huis moet worden getaxied, tennisclub, hockeytraining, balletles, blokfluitles, vriendjes die komen spelen, verjaarspartijtjes en dan ook nog een echtgenoot die tevreden gehouden moet worden en een huwelijk dat geconsumeerd moet worden. De ongelukkige huisvrouw Julia uit Heleen van Royens De Ontsnapping is er kennelijk klaar mee, als we dat althans uit de vluchtige proloog kunnen opmaken. Ze werkt oxazepammetjes naar binnen alsof het Smarties zijn en is naarstig op zoek naar rust en een beter leven. Julia denkt dat het gras groener is in Portugal en pakt haar bolide naar het land waar ze – net als haar broer toen die nog leefde – goede herinneringen aan bewaart.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

De Ontsnapping Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Ontsnapping

acties