Wild (2014)

Krachtige biopic over een psychisch beschadigde vrouw die een voettocht van enkele duizenden kilometers onderneemt om zichzelf terug te vinden.
play

7,1 details

  • 115 Min
  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Na de dood van haar moeder en het einde van haar huwelijk is Cheryl Strayed doodongelukkig. Bij wijze van therapie besluit ze de duizend mijl lange Pacific Crest Trail te gaan bewandelen.

Regie
Jean-Marc Vallée
Cast
Reese Witherspoon, Laura Dern, Michiel Huisman, Gaby Hoffmann, Nick Eversman, Kevin Rankin, Thomas Sadoski, W. Earl Brown, Brian Van Holt, Cliff De Young, Mo, Alles Mist, Will Cuddy, Keene McRae, Leigh Parker.
Budget
$ 40.100.000
Opbrengst
$ 52.501.541
Release
05.12.2014
Release NL
26.02.2015
Release DVD
30.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Marc Vallée | Cast: Reese Witherspoon (Cheryl Strader), Laura Dern (Bobbi), Thomas Sadoski (Paul), Keene McRae (Leif), Michiel Huisman (Jonathan), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2014

Uit het begin van de biopic Wild blijkt dat de jonge Cheryl Strader het halverwege haar lange voettocht allemaal niet meer ziet zitten. Ze ploft in het eerste shot neer op een rots in een verpletterend mooi landschap om haar bebloede sok uit te trekken. De schade valt allesbehalve mee. Met een existentiële angstschreeuw ontdoet de getroebleerde wandelaarster zich van haar groteteennagel. Haar toeschouwers gruwelen met haar mee. Dan dendert ook nog eens Cheryls wandelschoen de afgrond in. Met veel frustratie lazert Strader de andere schoen er dan ook maar achteraan. Op die omstandigheid heeft ze tenminste zelf nog invloed. Waarom is ze ooit aan deze helse onderneming van het zuiden van Californië naar de Canadese grens begonnen? Deze behoorlijke expliciete openingsscène is een prachtige metafoor van de ontberingen die Cheryl Strader heeft moeten ondergaan in aanloop naar haar voettocht der zelfreflectie.

De Canadese regisseur Jean-Marc Vallée baseerde zich op het boek dat de echte Strader over haar belevenissen schreef. Wat de vrouw heeft moeten doormaken, toont haar cinebiograaf ons op versnipperde wijze. De innige, maar op momenten moeizame band tussen Cheryl en haar alleenstaande moeder, die opeens het idee heeft opgevat om haar opleiding af te maken en tussen het studeren door ook nog eens de modelmoeder wil uithangen. Een moeilijke relatie van Cheryl die stuk is gelopen door lege seks met wildvreemde mannen en heroïnegebruik. Het overlijden van Cheryls moeder. Vallée grijpt terug op het verleden van zijn hoofdpersoon als hij dit noodzakelijk acht ter illustratie van haar diepgewortelde gevoelens en angsten. Een sterk ontwikkelde zintuiglijke beleving staat hierbij voorop. Het zijn kleine dingen zoals een liedje op de autoradio, een geur of een beeld die Cheryl doen herinneren aan de zware tijden waarmee ze zich tijdens het bewandelen van de North Pacific Trail wil proberen te verzoenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Wild Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Biografie van Cheryl Strayed. Na de dood van haar moeder en de puinhoop in haar persoonlijke leven b......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wild

acties