'F' rating voor feministische films

Bath Film Festival heeft feministische films op het programma voorzien van een 'F' rating.

PG, R of leeftijden zijn we mee bekend als het gaat om ratings, maar de 'F' is nieuw. Deze wordt op het Engelse Bath Film Festival toegevoegd aan films met een feministisch onderwerp of films waar gewoon veel vrouwen aan gewerkt hebben of in voorkomen.

"Het gaat om films die zijn gemaakt door vrouwen of prominente vrouwelijke rollen hebben, of gaan over vrouwelijke onderwerpen," vertelde Holly Tarquini, de producent van het festival, aan Entertainment Weekly. Volgens Tarquini was dit een leuke manier om aan het publiek te laten zien dat een film een centrale vrouwelijke rol heeft, in plaats van enkel personages te bevatten die ondergeschikt zijn aan de mannelijke hoofdrol en als enige nut hebben dat ze deze ondersteunen.

Films op het festival die de 'F' hebben gekregen, zijn onder meer Wild met Reese Witherspoon en Night Moves, geregisseerd door Kelly Reichardt. "Het belangrijkste doel hiervan is om een discussie aan te moedigen over de reden dat de filmindustrie onevenwichtig is in het voordeel van mannen," aldus Tarquini.

Bath Film Festival gaat 13 november van start en loopt tot en met 23 november.



NieuwsFilm

meest populair