Bridge of Spies

Bridge of Spies (2015)

In a world on the brink the difference between war and peace was one honest man.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Bridge of Spies is een film waar ik even goed voor ging zitten. De Koude Oorlog heeft zich al voor menig film geleend en met regisseur Steven Spielberg mag je een klasse film verwachten. De film loopt niet over van actie en de spanning wordt wellicht alleen (of beter) begrepen door de generatie die de Koude Oorlog echt hebben meegemaakt. Mij kon het in ieder geval wel boeien (vanuit historisch oogmerk), alhoewel de echte spanning (als film zijnde) toch ontbreekt. Prima werk van Tom Hanks en vooral Mark Rylance, De film kent ook wat typisch Amerikaanse elementen zoals Tom Hanks die in de trein van West naar Oost-Berlijn getuige is van het doodschieten van mensen die over de muur willen klimmen en later in de film dezelfde Hanks die in de trein in New York een flash-back krijgt wanneer hij spelende kinderen over een hek ziet klimmen. Kennelijk zijn Amerikanen toch erg gevoelig voor dat soort sentimenten. Samengevat een goede film, maar echt spectaculair is het ook weer niet. Een degelijke Spielberg. 7/10

Tarkus

Avatar

Ik verwachtte veel van deze film, en hij heeft me niet teleurgesteld.
Opnieuw een prima film van Steven Spielberg, die oog heeft voor detail en de geschiedenis mooi weet te verfilmen.
Al is die geschiedenis dan niet zo fraai.
Toch is dit een boeiende film geworden die me enorm is bevallen.
Een puike Tom Hanks speelt de hoofdrol samen met nog vele bekende acteurs.
Echt weer een topper deze film, die ondanks zijn lengte geen seconde verveelt.

johnwayne

Avatar

In een jaar gevuld met allerlei geheimagenten op het witte doek (The Kingsmen, Spy, M.I.5, The Man from U.N.C.L.E. en SPECTRE) is deze film de enige die vanuit een realistisch en historisch perspectief werkt.
De combo Spielberg/Hanks zorgt voor voldoende kijkplezier. Spielberg heeft er geen patriottistisch filmpje van gemaakt. Hij toont de zieke paranoia bij de Amerikanen (kinderen op de lagere school werden daadwerkelijk bang gemaakt met debiele voorlichtingen over het zgn. 'rode gevaar') en ook laat hij zien dat de rechten van de spionnen aan beide kanten geschonden werden. Tom Hanks speelt op moeiteloze wijze de dappere advocaat die geheel tegen de wensen van de CIA in zijn eigen deal maakt over de uitlevering in Berlijn. Het levert een boeiende en spannende film op.