Criminal (2016)

The CIA's last hope is in the mind of a criminal

Kevin Costner is een beruchte crimineel die de herinneringen en vaardigheden van een vermoorde CIA-agent krijgt ingeplant en vervolgens ontsnapt.
play

5,2 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
113 Min Verenigde Staten

Een gevaarlijke gevangene krijgt de herinneringen, geheimen en vaardigheden van een dode CIA-agent toebedeeld. De gevangenisbewaarders hopen dat deze man een duivels complot zal weten te ontrafelen.

Regie
Ariel Vromen
Cast
Gal Gadot, Ryan Reynolds, Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Scott Adkins, Gary Oldman, Alice Eve, Michael Pitt, Antje Traue, Jordi Mollà, Robert Davi, Colin Salmon, Amaury Nolasco, Kelly Schembri, Steven Brand, Natalia Guslistaya, Lee Nicholas Harris, Mark Smith, Lara Decaro, Daniel Westwood, Doug Cockle, Freddy Bosche, Harry Hepple, Emmanuel Imani.
Release
15.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ariel Vromen | Cast: Kevin Costner (Jericho Stewart), Ryan Reynolds (Bill Pope), Gary Oldman (Quaker Wells), Tommy Lee Jones (Dr. Franks), Michael Pitt (Jan Strook/The Dutchman), Jordi Mollà (Xavier Heimdahl), Gal Gadot (Jill Pope), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2016

Lijdt Ryan Reynolds aan een identiteitscrisis? Je zou het haast gaan geloven als je kijkt naar zijn recente filmprojecten. De Canadese acteur kroop eerder dit jaar al in de huid van de hardhandige en verknipte superheld Deadpool. In de scifi-thriller Self/Less uit 2015 nam een terminaal zieke Ben Kingsley zelfs het lichaam van de vitale Reynolds over en kwamen er allerlei flarden aan herinneringen van een vorig leven naar boven. Deze wisseltruc wordt min of meer dunnetjes overgedaan in Criminal van Israëliër Ariel Vromen. Dit keer kruipt Reynolds in de huid van CIA-agent Bill Pope, die tijdens een klus te pakken wordt genomen en naar de eeuwige jachtvelden wordt gemarteld met een stroomstootwapen. Het brein van de geheimagent zit echter tjokvol informatie over de zaak waar hij mee bezig was en het is zonde om dit verloren te laten gaan. De geheime dienst klopt aan bij een wetenschapper die aan het experimenteren is geslagen met het kopiëren van de herseninhoud van overleden personen. Als slachtoffer voor de gewaagde transplantatie wordt de beruchte, zwaarbewaakte crimineel Jericho Stewart uit de boeien gerukt. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan.

En dat doet het dan natuurlijk ook niet. Jericho is compleet onhandelbaar en loopt zelfs met een ketting aan zijn nek te ijsberen in zijn cel. Waarom de keuze op hem is gevallen heeft kennelijk vooral een ethische oorzaak. Niemand geeft een moer om de boef die op de lijst voor de doodstraf staat. Zelfs als de copy-pasteoperatie compleet mis dreigt te lopen, maant de leider van het project de dienstdoende artsen om toch vooral door te gaan. Wat kan hem het schelen dat Jericho het loodje legt. Helemaal succesvol is de operatie ook al niet. De bedenker ervan moet toegeven dat hij in de achttien jaar dat hij aan het testen en ontwikkelen is geweest enkel wat proefjes op ratten heeft uitgevoerd. Ook al wordt Jericho heelhuids wakker in een ziekenhuisbed met een flinke wond in zijn nek, de vaardigheden, kennis en geheimen die in het hoofd van Bill waren opgeslagen lijken niet te zijn meegekomen. Maar er staat nog steeds een missie die afgemaakt moet worden. Het is kennelijk dan toch aan Jericho om de klus te klaren. Een mysterieuze computercrimineel die bekend staat als ‘The Dutchman’, maar in werkelijkheid naar de naam Jan Strook luistert, moet bij zijn lurven gegrepen worden. Niet echt een gemakkelijke onderneming als de operatie is mislukt maar de patiënt nog leeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Criminal Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Had deze film nog niet gezien en naar nu blijkt heb ik er ook niet zoveel aan gemist. Het verhaal is......"