Trash (2014)

You never know what you might find

Stephen Daldry’s nieuwste doet denken aan een Braziliaanse variant op Slumdog Millionaire, maar legt de prekerige moraal er veel te dik bovenop.
play

6,5 details

  • 114 Min
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
  • Brazilië
114 Min Verenigd Koninkrijk

Een aantal jongens probeert in de Derde Wereld te overleven door op zoek te gaan naar waardevolle producten in een vuilnisbelt, die ze vervolgens proberen te verkopen. Als ze op een dag een leren tasje vinden, raken ze plotseling betrokken bij een belangrijke misdaadzaak.

Regie
Stephen Daldry
Christian Duurvoort
Cast
Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura, André Ramiro, Christiane Amanpour, Selton Mello, Nelson Xavier, José Dumont, Rickson Tevez, Eduardo Luis, Jesuita Barbosa, Maria Eduarda, Teca Pereira, Daniel Zettel, Gabriel Weinstein, Stepan Nercessian, Letícia Cunha Camara Pereira de Carvalho, Gabriel Dias da Costa Silva, Luis Felipe da Silva Costa, Rafael de Biase, Israel Gomes.
Release
09.10.2014
Release NL
27.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Daldry | Cast: Rooney Mara (Olivia), Martin Sheen (Father Juilliard), Wagner Moura (José Angelo), Rickson Tevez (Raphael), Gabriel Weinstein (Rato), Eduardo Luis (Gardo), Selton Mello (Frederico) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2014

Met Billy Elliot en Extremely Loud and Incredibly Close liet Stephen Daldry al zien aardig uit de voeten te kunnen met het regisseren van jeugdige hoofdrolspelers. Hoewel laatstgenoemde vrij wisselvallige reacties uitlokte onder de critici, mocht de verfilming van de roman van Jonathan Safran Foer toch genoegen nemen met een Oscarnominatie voor beste film. Niet gek dus dat Daldry met zijn nieuwste film een vergelijkbare koers uitzet: opnieuw een boekverfilming waarin een jonge cast en een uitgebreide zoektocht centraal staan. Wel kiest de Britse regisseur dit keer voor een exotischere locatie: de zonnige favela’s van Brazilië.

Toeval of het lot, afhankelijk van hoe je het wilt noemen, speelt een belangrijke factor in het plot van Daldry’s nieuwste film. In een flitsende openingsscène zien we hoe een overheidsambtenaar (Wagner Moura, bekend uit de Tropa de Elite-films) op de vlucht slaat voor een aantal gewapende agenten. Vlak voordat zijn belagers hem te pakken hebben, gooit de man het object waar ze op uit waren in een vuilniswagen. De portemonnee, voorzien van een geheimzinnige inhoud, komt daarmee in de favela’s van Rio in handen van de veertienjarige Raphael. Instinctief voelt de straatarme Raphael het belang van de geheimzinnige codes in de portemonnee al aan. Hij weigert de portemonnee uit te leveren aan de politieagenten in ruil voor een vette beloning. Over toeval gesproken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Trash Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trash

acties