7,2 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Frankrijk
101 Min Frankrijk

De Algerijnse oorlog van 1954. Daru leeft als leraar een teruggetrokken bestaan. Hij stuit op een dorpeling, die beschuldigd wordt van moord. In een daad van onzelfzuchtigheid besluit Daru de man te helpen in de bergen te ontsnappen.

Alt titel
Far from Men
Regie
David Oelhoffen
Cast
Viggo Mortensen, Reda Kateb, Nicolas Giraud, Djemel Barek, Ã?ngela Molina, Antoine Laurent, Vincent Martin, Jean-Jérôme Esposito, Sonia Amori, Antoine Régent, Yann Goven, Hatim Sadiki, Salma Aït Idder, Yassir Jahraf, Abdellah Echabbi.
Budget
$ 7.700.000
Release
01.05.2015
Release NL
12.03.2015
Release DVD
23.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: David Oelhoffen | Cast: Viggo Mortensen (Daru), Reda Kateb (Mohamed), Djemel Barek (Slimane), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2014

Viggo Mortensen speelt al sinds 1985 in films, maar werd beroemd dankzij zijn rol als Aragorn in de Lord of the Rings-films. Aragorn gebruikt soms de schuilnaam Strider, oftewel Stapper in de Nederlandse versie. En stappen deed hij, door de vele mooie Nieuw-Zeelandse landschappen waarLord of the Rings werd opgenomen. Ruim tien jaar later bewijst Mortensen nog steeds geknipt te zijn voor personages die veel moeten lopen, getuige het meesterlijke Jauja, dat op het afgelopen IFFR draaide, en Loin des Hommes, een boeiende bewerking van een kort verhaal van Albert Camus.

Viggo Mortensen is van Deens-Amerikaanse afkomst, maar bracht een deel van zijn jeugd door in Argentinië. Daar leerde hij vloeiend Spaans spreken. Later studeerde hij Spaans in New York en ging in Spanje wonen. Als in Loin des Hommes wordt onthuld dat Mortensens personage Daru een Spaanse achtergrond heeft, blijkt de acteur dus getraind om dat overtuigend neer te zetten. De talenknobbel die hij dankzij het vele reizen op jonge leeftijd ontwikkelde komt ook handig van pas, want Mortensen spreekt vloeiend Frans én Arabisch in de film. De rol van Daru lijkt hem op het lijf geschreven te zijn. Mortensen is sowieso een man van veel talenten. Naast acteren maakt hij ook muziek, schilderijen, fotografie en poëzie. Zijn eerste gedichtenbundel verscheen al in 1993.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Loin des hommes Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Loin des hommes

acties