By the Sea (2015)

Brad Pitt en Angelina Jolie spelen opnieuw een koppel in een huwelijkscrisis. Ditmaal valt er nóg minder te lachen dan in Mr.& Mrs. Smith.
play

4,8 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
122 Min Verenigde Staten

Frankrijk, midden jaren '70. Vanessa, een voormalige danseres, reist met haar echtgenote Roland (een schrijver) door het land. Maar door het vele gereis lijken ze uit elkaar te groeien. Als ze rust vinden in een klein badplaatsje raken ze betrokken bij enkele van de levendige inwoners, zoals een lokale caféhouder en de hoteleigenaar.

Regie
Angelina Jolie
Cast
Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent, Niels Arestrup, Melvil Poupaud, Richard Bohringer, Marika Green, Sarah Naudi, Francis Xuereb, George Camilleri, Anna Cachia, Frédéric Dessains, Penny Dix, Kathleen Beethans, Bjorn Kubin, Philippe Martinet, Malcolm Beethans, Aldo Buontempo.
Release
13.11.2015
Release NL
26.11.2015
Release DVD
07.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Angelina Jolie Pitt | Cast: Brad Pitt (Roland), Angelina Jolie Pitt (Vanessa), Mélanie Laurent (Lea), Melvil Poupaud (François), Niels Arestrup (Michel, e.a.| Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2015

Ten tijde van zijn huwelijk met Jennifer Aniston liet Brad Pitt zich ooit eens ontvallen er geen behoefte aan te hebben samen met haar in een film te spelen. Hij had in het verleden namelijk vaak relaties gehad met actrices die hij tijdens filmopnamen had ontmoet en dat was niet altijd een even solide basis gebleken. Om als getrouwd koppel samen een film op te nemen gaat nog een stapje verder. Het vele samenzijn op een hectische set zorg nu eenmaal voor spanning waar lang niet elke relatie tegen opgewassen is. Pitts uitspraak in acht nemend is het opvallend dat hij nu te zien is in het relatiedrama By the Sea, want niet alleen acteert hij hierin samen met zijn huidige vrouw Angelina Jolie; zij was ook nog eens de regisseur naar wie hij diende te luisteren. Blijkbaar zit het dus wel goed tussen die twee.

Hun personages hebben het wat moelijker. Pitt en Jolie spelen Roland en Vanessa, die elkaar na veertien jaar huwelijk nog maar weinig te zeggen hebben. Bij aanvang van de film strijkt het Amerikaanse koppel neer aan de Franse kust, hopend dat schrijver Roland hier de inspiratie vindt voor een nieuw boek. Van schrijven komt echter maar weinig terecht; van roken, drinken en keuvelen des te meer. Oh, en ruziemaken. Veel ruziemaken. Hun relatie was voor intrek in het hotel al aardig bekoeld, maar door de komst van een pasgetrouwd Frans koppel in de naastgelegen kamer wordt de situatie steeds meer op scherp gezet. Een gat in de muur dat uitzicht verschaft op de huwelijksconsumering van de jonge geliefden zorgt aanvankelijk nog voor een kleine opleving bij de Amerikanen, maar dit is slechts van korte duur.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

By the Sea Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

By the Sea

acties