Still Alice

Still Alice (2014)

Julianne Moore schittert als een vrouw bij wie een zeldzame vorm van Alzheimer wordt vastgesteld.
play

7,3 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
101 Min Verenigde Staten

Alice Howland is gelukkig getrouwd met drie kinderen. Ze is een beroemd hoogleraar in de taalkunde, maar begint woorden te vergeten. Als ze een verwoestende diagnose krijgt, wordt de onderlinge band tussen Alice en haar familie onder druk gezet.

Regie
Richard Glatzer
Wash Westmoreland
Cast
Kristen Stewart, Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Erin Maya Darke, Quincy Tyler Bernstine, Hunter Parrish, Rosa Arredondo, Seth Gilliam, Shane McRae, Stephen Kunken, Daniel Gerroll, Orlagh Cassidy, Maxine Prescott, Zillah Glory.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 41.797.583
Release
05.12.2014
Release NL
12.03.2015
Release DVD
18.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Glatzer en Wash Westmoreland Cast: Julianne Moore (Alice Howland), Alec Baldwin (John Howland), Kristen Stewart (Lydia Howland), Kate Bosworth (Anna Howland- Jones)| Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Julianne Moore is een actrice van wie velen denken dat ze wel een keer een Oscar heeft gewonnen. Ze werd meerdere malen genomineerd voor prachtige rollen zoals in The End of the Affair en Far from Heaven en speelt ieder jaar in producties die het goed doen bij de Academy Awards. Toch viste ze telkens achter het net. Tot Still Alice welteverstaan. Met deze rol wist ze tijdens het awardsseizoen bijna elke prijs binnen te halen met als bekroning die Oscar voor Beste Actrice.

Moore speelt hierin Alice Howland, een universitair taalkundedocente die haar hele leven heeft kunnen vertrouwen op haar brein. Maar bij het vieren van haar vijftigste verjaardag merkt Alice dat ze niet op bepaalde woorden kan komen. Dat overkomt haar in de weken die volgen steeds vaker evenals desori├źntatie op plaatsen die ze op haar duimpje kent. Genoeg reden tot paniek en een bezoek aan een neuroloog volgt. Die stelt de ongelofelijke diagnose van een zeldzame vorm van Alzheimer die vroeg intreedt. Daarnaast is deze vorm ook nog eens erfelijk, waardoor haar volwassen kinderen de ziekte ook zouden kunnen krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Still Alice Nieuwsberichten