Central Intelligence (2016)

Saving the world takes a little Hart and a big Johnson

Triest maar waar: de meest gevatte grap is de tekst op de poster.
play

5,8 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Actie
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Een voormalig sportster van de middelbare school is nu accountant. Op de vooravond van een klasreünie, wordt hij gecontacteerd door voormalig klasgenoot Bob, die vroeger gepest werd. Hij heeft de hulp van de accountant nodig om een samenzwering om militaire geheimen te verkopen te voorkomen.

Regie
Rawson Marshall Thurber
Cast
Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jason Bateman, Thomas Kretschmann, Aaron Paul, Amy Ryan, Brett Azar, Megan Park, Anthony Molinari, Tim Griffin, Ryan Hansen, Slaine, Danielle Nicolet, Bobby Brown, Allan Poppleton, Kimberly Howe, Chaunty Spillane, J.P. Valenti, Allie Marshall, Kristen Annese, Mark Burzenski, Sione Kelepi, Shawn Contois, Sparrowhawk, Timothy John Smith, Dylan Boyack, Annie Kerins, Nate Richman, Clemeen Connolly.
Release
17.06.2016
Release NL
16.06.2016
Release DVD
14.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Rawson Marshall Thurber | Cast: Kevin Hart (Calvin Joyner), Dwayne Johnson (Bob Stone), Amy Ryan (Agent Pamela Harris), Danielle Nicolet (Maggie), Ryan Hansen (Steve), e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

Als er iets kan worden afgedongen op het vorige maand uitgekomen The Nice Guys, dan is het wel dat regisseur-scenarist Shane Black er niet bijster veel nieuw terrein mee verkent. Zijn oeuvre zit immers vol kibbelende tegenpolen die met snedige opmerkingen en het nodige geweld gezamenlijk een mysterie oplossen. Het is een formule die al bestond voor Black debuteerde met zijn script voor Lethal Weapon, maar die hij sindsdien wel volkomen eigen heeft gemaakt. Wie nog niet geheel overtuigd is van de mate waarin hij zijn trucje beheerst, doet er goed aan zich eens te onderwerpen aan een matig uitgevoerde film volgens vergelijkbaar recept. Central Intelligence is daarvoor prima geschikt.

Deze actiekomedie slaat vooral de plank mis door maar niet grappig te worden. Een paar aardige momenten daargelaten poogt men vooral humor te vinden in het schaamteloos refereren aan andere films. Dat is zelden een teken van creatief schrijfwerk en ook hier werkt het niet. Sowieso is het moeilijk voor te stellen dat het beoogde publiek zit te wachten op verwijzingen naar Sixteen Candles. De beste grap is dan ook de tekst op de poster: “Saving the world takes a little Hart and a big Johnson.” Hiermee wordt uiteraard verwezen naar het postuur van hoofdpersonen Kevin Hart (1,63 meter) en Dwayne Johnson (1,93 meter), wat haast doet vermoeden dat de twee zijn uitgekozen op hun achternaam. Best plausibel eigenlijk, want hun onderlinge chemie (doorgaans het beste element van dit soort films) is niet echt indrukwekkend.

alle artikelen (9)

Central Intelligence Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Central Intelligence

acties