2:22 (2017)

In Australië gemaakte maar in New York spelende thriller met Michiel Huisman trekt alle clichés uit de kast om te kunnen concurreren met studiofilms uit Hollywood.
play

4,8 details

  • 98 Min
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Australië
98 Min Verenigde Staten

Een luchtverkeersleider in New York, veroorzaakt tijdens zijn dienst nét geen groots ongeluk met twee vliegtuigen. Desondanks kost het incident hem zijn baan. Vervolgens merkt hij op dat er dagelijks vreemde dingen gebeuren op precies 2 uur 22. Dat hij een leuke dame ontmoet helpt hem niet van het idee af te raken dat er iets heel merkwaardigs aan de hand is met hemzelf en de klok. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Begin maar te speculeren, want de trailer blijft er opzettelijk lekker vaag over.

Regie
Paul Currie
Cast
Michiel Huisman, Teresa Palmer, Richard Davies, Sam Reid, Simone Kessell, Maeve Dermody, Zara Michales, Mitchell Butel, Kerry Armstrong, John Waters, Remy Hii, Carma Sharon, Dean Kyrwood, Michael-Anthony Taylor, Jessica Clarke, Morrison James, Angie Tricker, Marisa Lamonica, Katie McConnell, Jack Ellis, Jean-Pierre Yerma.
Release
30.06.2017
Release NL
06.07.2017
Release DVD
26.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Currie| Cast: Michiel Huisman (Dylan Branson), Teresa Palmer (Sarah Barton), Sam Reid (Jonas Edman), Maeve Dermody (Sandy), Remy Hii (Benny), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2017

Het is New York - kosmopolitisch, ruig en industrieel -, maar dan wel zoals in een parfumreclame: kunsthandelaren die werken in gelikte galeries, kunstenaars die resideren in pakhuizen van rode baksteen en de gewone man die zijn espresso zet in een tot in de puntjes verzorgd hipsterappartement waar zijn fiets tegen de muur in de hal staat. Die gewone man is Michiel Huisman in de rol van Dylan Branson. En dat New York is geen New York, maar Sydney.

Regisseur/producent Paul Currie (producent van Mel Gibsons Hacksaw Ridge) is namelijk Australiër van geboorte, evenals hoofdrolspeelster Teresa Palmer (verpleegster Dorothy Schutte uit diezelfde oorlogsfilm). Omdat er een relatief beperkt budget beschikbaar was voor 2:22 viel de keuze op Australië, omdat dit een stuk goedkoper uit zou pakken dan wanneer de opnamen in Amerika zouden plaatsvinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

2:22 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

2:22

acties