Free Fire (2016)

All guns. No control.

Testosteron en kogels vliegen in het rond in een zinderende schietpartij, uitgerekt tot de lengte van een speelfilm.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
90 Min Verenigd Koninkrijk

1978, Boston. Justine heeft een bijeenkomst opgezet in een verlaten pakhuis tussen twee Ieren en een bende onder leiding van Vernon en Ord die hen een voorraad wapens wil verkopen. Maar wanneer er schoten vallen tijdens de overdracht ontstaat er een bloedstollend spel om te overleven.

Regie
Ben Wheatley
Cast
Brie Larson, Olivia Wilde, Cillian Murphy, Luke Evans, Armie Hammer, Sharlto Copley, Jack Reynor, Noah Taylor, Sam Riley, Michael Smiley, Patrick Bergin, Tom Davis, Enzo Cilenti, Babou Ceesay, Sara Dee, Mark Monero.
Release
08.09.2016
Release NL
27.04.2017
Release DVD
28.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Wheatley | Cast: Cillian Murphy (Chris), Brie Larson (Justine), Sharlto Copley (Vernon), Armie Hammer (Ord), Same Riley (Stevo), Michael Smiley (Frank), Jack Reynor (Harry) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2016

In de filmgeschiedenis zijn vele voorbeelden te vinden van hoe de setting van één afgesloten ruimte kan bijdragen aan de spanning. Denk bijvoorbeeld aan de rechtbankklassieker 12 Angry Men of Quentin Tarantino's doorbraak Reservoir Dogs. Regisseur Ben Wheatley beperkte zich in zijn vorige film, de bewerking van J.G. Ballards roman High-Rise, tot een flatgebouw. In zijn nieuwste zoekt hij het nog kleiner op: een verlaten pakhuis. Niet alleen het speelveld is aanzienlijk ingeperkt, ook het narratief wordt teruggebracht tot de absolute basis: één lange schietpartij. Free Fire is niet alleen Wheatleys meest toegankelijke project, maar levert ook precies wat het belooft. Op voortreffelijke wijze.

Het uitgangspunt van Free Fire had gemakkelijk op de achterkant van een bierviltje gepast. In het Boston van de jaren zeventig ontmoet een familie van Ierse misdadigers een flamboyante Zuid-Afrikaanse wapenmagnaat en zijn entourage om een aantal automatische geweren aan te schaffen. De aantrekkelijke Justine gaat mee als bemiddelaar tussen de twee partijen, maar al haar pogingen ten spijt is het duidelijk dat ze daar een onmogelijke taak aan zal hebben met de verschillende ergernissen die heen en weer vliegen. Hoe en wanneer de vlam precies in de pan slaat, is uiteraard zonde om hier al uit de doeken te doen, maar wanneer het eerste schot gelost is, is er geen houden meer aan en vliegen de kogels heen en weer.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Free Fire Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.