No Escape (2015)

Run like hell.

Een Amerikaans gezinnetje moet vluchten als de pleuris uitbreekt in hun nieuwe Aziatische thuisland. Een aantal vette actiescènes, maar een zeer matig verhaaltje.
play

5,8 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse zakenman gaat samen met zijn gezin in Zuid-Azië wonen. Wanneer ze echter midden in een gewelddadige politieke revolutie terechtkomen, moeten ze zien te vluchten voor de rebellen die de stad aanvallen waarin zij zich bevinden.

Regie
John Erick Dowdle
Cast
Pierce Brosnan, Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins, Claire Geare, Tanapol Chuksrida, Sahajak Boonthanakit, Nophand Boonyai, Barthélemy Son, Chatchawai Kamonsakpitak, Duang Maidork, Kanarpat Phintiang, Jon Goldney, Suphornaphat Annie Jenselius, Mikayla Friend, Thanawut Ketsaro.
Release
26.08.2015
Release NL
29.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: John Erick Dowdle | Cast: Owen Wilson (Jack Dwyer), Lake Bell (Annie Dwyer), Pierce Brosnan (Hammond), Sterling Jerins (Lucy Dwyer), Sahajak Boonthanakit ('Kenny Rogers'), e.a. Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2015

Voor de opnames van de actiethriller No Escape wilden de makers graag gebruik maken van de faciliteiten van de Thaise filmindustrie. Omdat het allemaal draait om een gevoelig onderwerp, namelijk een gewelddadige revolutie met politieke motieven, mocht vooral niet duidelijk zijn dat er ook daadwerkelijk in Thailand gedraaid werd. Er werd dan ook alles aan gedaan om het er niet Thais uit te laten zien. Maar iedereen die wel eens in die regionen is geweest herkent het land meteen, ondanks het aanpassen van de dialecten en talen van de rebellen en de belettering. De verwoede pogingen van het productieteam om alles in vreedzame banen te leiden ten spijt, ontstond er toch een rel rondom de thriller die regisseur John Erick Dowdle samen met zijn broer schreef. Aan de kant van de regeringstroepen van het fictief gehouden Aziatische land (waarvan de kijker weet dat het aan Vietnam grenst) waren namelijk Cambodjaanse teksten te lezen, maar dan ondersteboven. Wij onwetende westerlingen hebben dat niet door, maar in Azië ligt de materie uiteraard uiterst gevoelig.

Centraal staat een Amerikaans gezinnetje, waarvan de man gespeeld door Owen Wilson de kostwinner is en kennelijk al wat hordes op het carrièrevlak heeft moeten nemen. Deze Jack Dwyer heeft nu een betrekking geaccepteerd bij een waterleidingbedrijf in het niet nader genoemde land. De aankomst in de Oriënt is al behoorlijk rommelig. Het gezinnetje dat naast Jack bestaat uit eega Annie en twee dochters, maakt in het vliegtuig kennis met de ruwe Hammond. Op de luchthaven verkondigt deze Brit dat hij zo dol is op de Aziatische dames en hij biedt de Dwyers een lift aan met een aan Kenny Rogers verslingerde chauffeur omdat ze toevallig in hetzelfde hotel bivakkeren. Het verblijf in het hotel is allesbehalve comfortabel. Niemand van Jacks nieuwe werkgever verwelkomt de Amerikanen en de helft van de elektrische apparaten weigert dienst. Uit pure frustratie besluit de man des huizes maar een ommetje te maken en een krantje te kopen. Binnen een fractie van een seconde is de vredelievende, gemoedelijke buurt uitgegroeid tot een slagveld. Er is namelijk een bloederige opstand ontstaan, waarin niemands leven veilig is. Het is ook nog eens uitgerekend Jacks nieuwe werkverschaffer die het mikpunt van de ongeregeldheden is.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

No Escape Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

No Escape

acties