Blood Father (2016)

A Father Makes His Own Justice

Mel Gibson is op zijn best als mopperend eenmansleger in deze simpele actiefilm met een persoonlijk tintje.
play

6,4 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
88 Min Verenigde Staten

John Link is een ex-gevangene die pas geleden zeven jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en zijn alcoholistische- en drugspraktijken achter zich heeft gelaten. Op een dag wordt hij door zijn vervreemde dochter Lydia gebeld, waar hij al heel lang naar op zoek is. Ze is zeventien, drinkt, doet aan drugs en heeft hulp nodig, want een Mexicaans drugskartel zit achter haar aan. Omdat hij vreest dat de politie weinig kan betekenen, besluit John haar zelf te beschermen.

Regie
Jean-François Richet
Cast
Mel Gibson, William H. Macy, Diego Luna, Dale Dickey, Thomas Mann, Miguel Sandoval, Michael Parks, Raoul Trujillo, Elisabeth Röhm, Ryan Dorsey, Erin Moriarty, Richard Cabral, Tait Fletcher, Daniel Moncada, Katalina Parrish, Lucien Dale, Julianne Medina, Akshay Patel, Cameron Cipta, Brandi Cochran, Lyle DeRose.
Release
13.05.2015
Release NL
08.09.2016
Release DVD
26.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-François Richet | Cast: Mel Gibson (Link), Erin Moriarty (Lydia), Diego Luna (Jonah), Michael Parks (Preacher), William H. Macy (Kirby), Miguel Sandoval (Arturo Rios), Dale Dickey (Cherise), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2016

Tatoeërend kluizenaar en herstellend ex-crimineel Link heeft geboet voor zijn fouten, maar diep in zijn achterhoofd worstelt hij met zijn van hem vervreemde dochter. Zodra de twee elkaars pad kruisen, is Link nog hard bezig zijn proeftijd en hernieuwde waardes niet te verpesten. Zijn dochter heeft echter de aandacht getrokken van een Mexicaans drugskartel en sleurt Link mee in een nieuwe neerwaartse spiraal van moord en doodslag. Mel Gibson stopt veel van zichzelf in Links zoektocht naar verzoening en verlossing. Dat pakt positief en negatief uit.

Het is een prima basis voor een ouderwets simpele actiefilm met een vleugje Taken. Een kwetsbare dochter in de ban van een Mexicaanse drugshandelaar en een pacifistische vader die zichzelf kan omtoveren tot een eenmansleger als dat zijn dochter kan redden. Helaas is de actie vrij schaars en zijn de achtervolgingen met Mexicaanse huurmoordenaars weinig indrukwekkend of memorabel. Erin Moriarty en Diego Luna zijn aardig in hun rollen als de dochter en de drugshandelaar, maar spetterend zijn ze allerminst. De katalysator die deze ongecompliceerde actiefilm verheft, is Mel Gibson als de cynische, moordende en lieve beer van een vader. Gibson heeft duidelijk zijn ziel gestopt in het neerzetten van een gepijnigd vaderfiguur die tot het uiterste gaat voor zijn naïeve dochter. Op de momenten dat de actie losbarst of wanneer zijn dochter te ver gaat, zorgt Links korzelige personage en neerslachtige commentaar voor het hart van de film.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Blood Father Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een redelijke actiefilm met een Mel Gibson in een passende rol als vader (en ex dronkenlap en crimin......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Blood Father

acties