Blu-ray

Blu-ray recensie: 'Blood Father'

Mel Gibson op z'n sterkst als eenmansleger.

door Jim Pedd om 08:00 in Blu-ray
Regie: Jean-Francois Ritchet | Cast: Mel Gibson (Link), Erin Moriarty (Lydia), Diego Luna (Jonah), Michael Parks (Preacher) e.a. | Release: 8 september 2016 | Speelduur: 88 minuten
Nadat hij in The Expendables 3 te zien was, bleef het even stil rond Mel Gibson. Maar uiteindelijk tekende hij voor de film Blood Father, waarin hij de hoofdrol van John Link speelt, die al snel verzeild raakt in een zinderend kat-en-muis spel. En ja hoor: in de film is Gibson op z'n best!

Hij speelt zoals geschreven de rol van John Link, een ex-gedetineerde. Hij wordt na jaren herenigd met zijn eigenzinnige, 16-jarige dochter. Zij wordt achternagezeten door leden van een Mexicaans drugskartel die er op uit zijn haar te vermoorden. Een bloedstollend kat-en-muis spel ontstaat in de woestijn van New Mexico, waarbij John tot het uiterste gaat en zijn leven op het spel zet om zijn dochter te beschermen...

En precies dat feit, dat Gibson als een soort eenmansleger optreedt, wordt goed ontvangen. Dat in elk geval door onze recensent, Martijn Hamerling. Hij schrijft in zijn recensie dat Gibson op zijn best is "als mopperend eenmansleger".


Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: Engels, Duits DTS-HD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Duits | Retail release: 26 januari 2017 | EAN: 4-013549-062916| Met dank aan: Splendid Film
Blood Father wordt aangeleverd in een reguliere Blu-ray keepcase. De uitgave is mooi, bovenal door de sfeervolle cover war gigantisch het gezicht van Mel Gibson te zien is en de titel. Op de achterkant een ultra korte synopsis en wat foto's. Als je de Blu-ray in de speler stopt, krijg je eerst twee (te skippen) trailers te zien en vervolgens kom je al terecht in het menu.

Beeldkwaliteit

Splendid film heeft voor een mooie Blu-ray transfer gekozen. De beelden hebben veel detail, en dan vooral in close-ups. Dan zie je de kleinste imperfecties bij de personages, haartjes et cetera. Dat is mooi en fijn om naar te kijken. Tegelijk heeft de film een gele ondertoon, die het geheel een fijn gevoel geeft.

Audio

Wat de audio betreft, zit het ook goed. Er is gekozen voor een DTS-HD 5.1 score en die is zowel in het Engels als in het Duits aan te zetten. De plaatsing van verschillende dingen die op het scherm gebeuren is goed - dus als iets links in beeld gebeurt, komt het geluid ook van links. Dialoog is dan weer lekker centraal en heeft prioriteit.

Extra's

Er zijn maar een paar extra's toegevoegd: B-Roll beelden en wat korte interviews met cast en crew.

Mel Gibson als eenmansleger

Een prima Blu-ray uitgave. Veel meer dan dat kan je er niet van maken als het op Blood Father aankomt. De beelden zijn goed, gedetailleerd en de audio linkt ook mooi uit de luidsprekers. Wat wil je nog meer? Wellicht wat meer extra's, maar tegelijk vraagt een film als Blood Father niet om diepgaande analyses.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JKL34

Avatar

"De beelden zijn goed, gedetailleerd en de audio linkt ook mooi uit de luidsprekers. Wat wil je nog meer?"
..Nou, wat denk je van een goede film? Wat was deze slecht zeg, na 15 minuten had ik het wel gezien, zo slecht geregisseerd, en dat acteerwerk! Werkelijk totaal ongeloofwaardig! En dat geld voor beide hoofdpersonages. Het verbaasde me al dat Mel Gibson hier in zit.

Master Of Films

Avatar

Nou ik vond anders zijn alcoholverslaving wel goed uitgewerkt. Gevolgen van zijn alcoholverslaving moet ik eigenlijk zeggen.
Dat zal vast een/de reden zijn waarom Mel in deze film zit. Mel had daar ervaring mee.

NieuwsFilm

meest populair