The Man in the Iron Mask (1998)

For the honor of a king. And the destiny of a country. All for one.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Film met de mooie en mysterieuze titel na vele jaren weer eens bekeken en de prent moet het vooral van de strijd tussen goed en kwaad hebben, in de personages van Louis en Phillippe, beiden vertolkt door een erg jong ogende Di Caprio uiteraard. Dit was de film direct na Titanic als ik mij niet vergis. De echte sterren in deze film vind ik echter Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu en Gabriel Byrne. Verwacht overigens geen top musketiers film, de vechtscenes zijn duidelijk ondergeschikt aan het verhaal. De film beviel mij eind jaren 90 wat beter dan nu eerlijk gezegd, maar ik heb hem toch weer met plezier bekeken. Alhoewel nog geen 20 jaar oud hou ik bij de waardering toch een beetje rekening met de ouderdom. 7/10

jaime91

Avatar

Prachtig vervolg op het 3 musketiers verhaal waarin de vriendschap van de inmiddels oude vrienden Athos,Porthos,Aramis en d'Artagnan op het spel komt te staan. Een mooi verhaal en goede acteurs die hun rollen allemaal goed neerzetten. Maar Leonardo DiCaprio zet toch wel de allerbeste prestatie neer in zijn dubbelrol als Koning Louis en zijn tweelingbroer Phillipe. Hij weet ervoor te zorgen dat je de één intens gaat haten, en om de andere gaat geven.Hij speelt beide rollen voortreffelijk. De actie in deze film valt overigens nog wel mee, het gaat meer om het verhaal en dat kan ik wel waarderen. De film heeft ook een mooie soundtrack die op sommige momenten prachtig naar voren komt. Ook zit er niet zo heel veel humor in, maar vooral Gérard Depardieu als Porthos weet af en toe toch voor een lach te zorgen. En wat ik ook heel erg sterk vind is dat je DiCaprio echt 2x ziet. Vind het heel knap hoe ze dat gedaan hebben, het ziet er echt levensecht uit.

Al met al absoluut een geweldige film! Verwacht alleen nogmaals geen actiefilm zoals The Three Musketeers uit 1993 was, nee deze is wat rustiger en meer gericht op het mooie verhaal en de prachtige acteerprestaties. Een topper!

johannes

Avatar

Nou hij speelt in iedergeval niet zo slecht om een goede film naar beneden te halenSmiley face
Voorbeelden te over.
Moet zeggen ben niet echt een fan ofzo en Leonardo kan ook geen slechte film in een goede veranderen maar deze film van vanavond vind ik wel de moeite waard.
Hij is redelijk vernieuwend in de serie musketiers films die al bestonden.
Gewoon een mooie aktie film (als je van degengevechten en dat soort werk houdt) Verhaal is wel leuk gevonden ook en de beelden zijn prima het bekijken waard, veel plezier voor de liefhebber.