The Lobster (2015)

An unconventional love story by Yorgos Lanthimos.

Reviews (2)

notReal

Avatar

Gisteren op de pleinbios gezien en de rest van de nacht mee in mn hoofd gezeten. Wat een bizar concept zeg, en tot in de puntjes uitgewerkt. Mooie tegenstellingen die ook in deze wereld (waarin je niet alleenstaand mag zijn) blijken te bestaan.

Sec genomen zijn er veel vragen die bij je kunnen opkomen (over leefomstandigheden en tijdsverdichtingen), maar omdat het geheel toch al zo bizar is nemen we die maar voor lief.

Ik was dus in eerste instantie onder de indruk en erg enthousiast over het concept, maar merkte later ('s nachts/in m'n dromen) dat die continue spanning en vele achtervolgingen er toch wel in hebben gehakt.

Toegegeven, de tekst hierboven bevat bovenmatig veel 'bizar', maar mensen die de film hebben gezien zullen het kunnen beamen..

Indrukwekkend, super origineel en daarom het kijken waard. Een dikke 9/10.

MovieMazzter

Avatar

Bizarre film waarin mensen in een toekomstige wereld leven waarin alleen zijn niet getolereerd wordt. Alleenstaanden moeten binnen een bepaalde tijd een partner vinden anders worden ze in een dier naar keuze getransformeerd. In de film lijken mensen met dezelfde fysieke mankementen, zoals een trekkend been, regelmatige bloedneuzen of bijziendheid makkelijker aan elkaar gekoppeld te kunnen worden. De film was niet zo aan mij besteed. Traag tempo, eentonig en weinig spanning. Het punt van de regisseur moge duidelijk zijn, maar het heeft verder weinig te betekenen. Vind de waardering op IMDB wat overdreven, maar kennelijk zijn er liefhebbers voor dit genre. 5/10