A Perfect Day (2015)

Reviews (2)

Mav Damian

Avatar

De film gaat over hulpverleners die een lijk uit een waterput halen waardoor een ongeluk gebeurt dat de touw is gebroken. Omdat ze geen touw hebben moeten ze zien om aan nieuwe touw te geraken en krijgen ze nog gezelschap bij met een mooie vrouw Katya gespeeld door Olga Kurylenko en een jongen.

Nu drama en komedie in een film ben ik nooit fan van geweest en zeker zwarte komedie omdat ik vind dat persoonlijk niet goed bij elkaar past maar deze film slaagt daar verrassend wel in. Benicio Del Toro en Tim Robbins spelen allebei fantastische rollen. De team heeft een goed chemie met elkaar maar heeft jammer genoeg weinig karakters ontwikkeling waaronder bij de personages van Mélanie Thierry en Feda Stukan , maar dat is het enigste minpuntje van de film. De rest van de film is niets over te klagen de muziekkeuzen past allemaal in de film zeker het laatste, de humor weet zich goed bij de drama te combineren en met de kers op de taart heeft deze film een perfect einde.

Deze film is echt een aanrader en vind het jammer dat hier weinig aandacht word aan besteed. Een verdiende 8.

MovieMazzter

Avatar

Een zwarte komedie / drama film over een groepje internationale hulpverleners in een oorlogsgebied. Je zou zeggen dat de setting (ergens op de Balkan zoals in het begin van de film gemeld wordt) zich niet leent voor een komedie, maar de film slaagt daar op een bepaalde wijze toch in. Geen oorlogsgeweld in deze film, maar een dag in het leven van hulpverleners die er maar het beste van proberen te maken in een vrij hopeloze situatie. De cast met hoofrollen voor Tim Robbins, Benicio Del Toro en Olga Kurylenko doet het goed. De muziek is ook prima gekozen. Verwacht niet te veel actie, die is er namelijk niet. Toch heb ik mij niet verveeld met de film. Het einde is erg leuk, maar nogmaals je moet wel van zwarte komedie houden. 7/10