Collateral Beauty

Collateral Beauty (2016)

We are all connected

Will Smith als reclameman die het verlies van zijn dochter moet zien te verwerken. Veelsporig drama met een quasi-surrealistisch tintje.
play

5,0 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Collateral Beauty volgt een man in de reclamewereld die het slachtoffer wordt van een tragedie die hem dicht bij huis treft. Zijn collega's bekokstoven een onorthodox plan om hem uit zijn depressie te sleuren. En wat blijkt? Het werkt, maar niet op de manier die ze in gedachten hadden.

Regie
Alfonso Gomez-Rejon
David Frankel
Cast
Jason Segel, Hugh Jackman, Rooney Mara, Helen Mirren, Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Kate Winslet, Enrique Murciano, Naomie Harris, Michael Peña, Natalie Gold, Jacob Latimore, Toshiko Onizawa, Kylie Rogers, Liz Celeste, Nicole Bonifacio, Madeline Lupi, Liza Colón-Zayas, Ann Dowd, Shirley Rumierk, Benjamin Snyder, Alyssa Cheatham.
Release
15.12.2016
Release NL
15.12.2016
Release DVD
03.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: David Frenkel | Cast: Will Smith (Howard), Edward Norton (Whit), Kate Winslet (Claire), Michael Peña (Simon), Helen Mirren (Brigitte), Naomie Harris (Madeleine), Keira Knightley (Amy), Jacob Latimore (Raffi), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2016

Voor reclameman Howard zijn er drie hoofdabstracties in het leven die hij niet alleen als peptalk tegenover zijn medewerkers verkondigt, maar zich na een tragische gebeurtenis ook aan hemzelf openbaren. De dood ziet eruit als Helen Mirren, de liefde heeft het uiterlijk van Keira Knightley en de tijd wordt gepersonifieerd door Jacob Latimore. Ze komen tot hem drie jaar nadat Howard zijn dochtertje van zes heeft verloren en al tijden niet meer zichzelf is. Tot grote zorg van zijn directe collega's annex zakenpartners.

Om zijn gedachten te kunnen ordenen en zijn gevoel van verlies de spreekwoordelijke plek te kunnen geven, verstuurt Howard brieven aan de dood, de liefde en de tijd. Hij weet echter niet dat de ontmoetingen die daarop volgen het werk van zijn collega's zijn. Om aan te sturen op een brevet van onvermogen en zo de zaak niet in gevaar te brengen, zijn de ontmoetingen in scène gezet met behulp van acteurs. Het plan is om het bestuur van het bedrijf met de video's te confronteren, waarbij de acteurs digitaal uit de opnames zijn weggepoetst.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Collateral Beauty Nieuwsberichten