Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Life finds a way.

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Hoewel ik Jurassic World al een paar stapjes te ver vond gaan in ongeloofwaardigheid en hij niet erg sterk was vond ik die film wel erg vermakelijk.
Helaas is Fallen Kingdom gewoon lachwekkend slecht.

De opening is nog zoals deel 1,vermakelijke onzin. Die kerel ontsnapt aan een T-Rex en ja hoor,hij denkt dat hij gered is en dan komt die vis weer eruit springen. Voorspelbaar en 2 much maar ok,vermakelijk.

Daarna is deze film niet meer te redden.

De karakters uit deel 1 moeten een reden hebben om terug te keren naar het eiland en dit gebeurd. Waar in deel 2 en 3 van Jurassic Park de redenen nog redelijk geloofwaardig waren gaat het nu wel heel erg makkelijk.
Eenmaal op het eiland gaat het als snel los want behalve een eiland met dino's gaat de vulkaan ook uitbarsten dus ze nemen wel een erg groot risico daar weer voet aan land te zetten.

Na een onbedoeld komische maar spannend bedoelde scene met een verlamde Pratt die lava ontwijkt krijgen we superhero Pratt die aan komt rennen met gelijk daarna allerlei dino's(geen enkele dino was sneller dan hij was?really? hij komt echt als 1ste uit die bossen gerend?)
Superhero Pratt wordt daarna gered door een T-Rex (pff) en die T-Rex zit een paar minuten later in een kooi die hangt aan een helikopter terwijl een vulkaan uitbarst. Hoe kregen ze dat voor elkaar???
Superhero Pratt rent ook nog even tussen dino's in de aswolken en springt van een klif en red nog wat mensen.

En dat was het eiland. Allemaal onzin,fast & furious 7 achtige ongeloofwaardigheden zijn nu ook dit universum binnen gekomen.

De scene met die langnek op de pier raakte mij gek genoeg dan weer wel in zo'n matige film.

Daarna krijgen we een avontuur in een landhuis met een nieuwe creatie die er best goed uitziet maar vooral rond rent.
Ik ga gewoon wat dingen en momenten opnoemen die zo triest, ongeloofwaardig en/of lachwekkend zijn:

- Pratt die een dino gebruikt om uit een cel te ontsnappen. Dat kan rechtstreeks uit een cartoon komen.
- Pratt die in 1 minuut 5 beveiligers knock out slaat
- Indorapter die acteert dat die slaapt maar wel de kijker even laat weten dat hij wakker is.
- Rodeo spelen op een T-Rex en door zijn bek springen
- Arm eraf gebeten zien worden maar geen spettertje bloed

En zo gaat het maar door met belachelijke scenes.
Buiten de tenenkrommende scenes mankeert de film nog veel meer.
De badguys lijken wel uit slechte jaren 80 b-films te komen, elke kill is voorspelbaar, irritante karakters zoals die donkere jongen en bij veel kills krijgen we niks te zien zoals in de lift als die indorapter 4 mensen erin rent waar 4 mensen staan. SHOW IT!!!!!

Buiten dat ook nog een belachelijk verhaallijntje met een gekloond meisje om een excuus te verzinnen om die dino's los te laten op de mensheid die wat kids gaan doden in een park ergens in de buurt.
Je gaat mij niet vertellen dat met wat de mensheid allemaal kan ze zo'n groepje dino's niet snel kunnen uitschakelen. Een klein groepje mensen kregen dat al voor elkaar op het eiland in 2 films. Het Rise of the Planet of the Apes idee is leuk maar die kregen hulp van een ziekte die de mensheid uitroeit plus dat de apen uitermate slim zijn.

Waar ik mij ook aan stoorde was dat er veel gejat is uit eerdere delen dat het amper meer een ode aan te noemen is.
Het verzorgen van Blue is net als de baby T-Rex in The Lost World(Blue kon daarna weer snel en makkelijk knokken tegen die Indorapter)
Rennen naar dat meisje die snel uit luik sluit uit Jurassic Park 1.
Het verscheuren van iemand met 2 dino's aan het einde uit The Lost World. Enz enz.

De spanning ontbreekt totaal en dat komt dus grotendeels door de geloofwaardigheid.
In Jurassic Park is de keuken scene zenuwslopend spannend. Nu is dezelfde ruimte met een dino niet meer spannend.
Of hoe Ellie in deel 1 rent naar dat gebouw met het gevoel dat er raptors in de buurt zijn. Wat een spanning. Of de auto achtervolging! In deel 1 is een voetstap zien van een T-Rex of de trilling dat hij ergens in de buurt is al zenuwslopend spannend. Nu staan ze vaak in zijn buurt(lijkt het soms gewoon kleiner dan en weer groter?) en op het einde nadat die 'schurk' gegrepen is lachen de hoofdrolspelers terwijl een T-Rex in hun buurt loopt!!! Ze lachen terwijl ze een T-Rex zien lopen,wtf is er gebeurd in dit universum???

Ik heb gewoon weinig positiefs te zeggen over deze film. Een 2

Ereptile

Avatar

Het is een vermakelijke film die goed aanvoelt als een vervolg van de eerste Jurassic World film. Dit heeft te maken met het feit dat niet alleen het park weer te zien is, maar ook dat er veel referenties naar de andere film(s) worden gemaakt. Er zijn een paar clichés qua slechteriken in de film, maar voor de fans van dinosaurussen is deze film zeker een must see. Er is een breed scala aan dinosaurussen die voorbij komen!

Jurassic World 2 bevat een goed verhaal. Er zijn uiteraard wel enkele voorspelbare dingen, maar de film bevat ook verrassende aspecten. Visueel vond ik het verrassend mooi. Er zat zelfs een sterk moment in waarbij ik even dacht "...wauw... emotioneel en prachtig in beeld gebracht". Muziek is ook weer geweldig gedaan!

Mocht je twijfelen om het te zien, dan hoop ik dat je de film een kans geeft en zelf een oordeel velt. Ik heb me in ieder geval vermaakt met deze film. Er is een after-credit scene voor degene die daar van houden.

Ik geef de film een dikke 7!